Ανθρώπινο χέρι βλέπει ο Θανάσης Κατερινόπουλος πίσω από τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Την ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος δηλώνει πεπεισμένος ότι ανθρώπινο χέρι εμπλέκεται στο μυστήριο αυτό.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», δήλωσε πεπεισμένος ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και πως πολύ σύντομα το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής θα αποκαλύψει την αλήθεια για τον θάνατο των τριών αδελφών.

Όπως είπε, θα έπρεπε το ζευγάρι πριν κάνει παιδιά να είχε υποβληθεί σε έναν προγενετικό έλεγχο, ως είθισται πλέον για όλα τα ζευγάρια και να είχε εντοπίσει αν υπήρχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.

Ωστόσο, σημείωσε πως κάτι τέτοιο μπορεί να μην είχε γίνει, καθώς το ζευγάρι όταν απέκτησε το πρώτο του παιδί ήταν πολύ νέο, όμως αναρωτήθηκε γιατί έφυγαν από τη ζωή πρώτα τα μικρότερα παιδιά και μετά το μεγαλύτερο.

«Πώς εξηγείται ότι ο θάνατος των τριών παιδιών συνέβη αντίστροφα, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο κορίτσι δηλαδή, καθώς εάν πρόκειται για γονιδιακό πρόβλημα, θα περίμενε κανείς ότι πρώτα το μεγαλύτερο κορίτσι θα έπρεπε να εκδηλώσει μία σειρά συμπτωμάτων και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα δύο», αναρωτήθηκε.

Κομβικό για τον ίδιο, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι και οι τρεις θάνατοι έγιναν Σαββατοκύριακο.

«Επιμένω στο γεγονός ότι οι θάνατοι έγιναν συγκεκριμένες μέρες. Έγιναν Σαββατοκύριακο. Αυτό σημαίνει, κατά την άποψή μου ότι μπήκε ανθρώπινο χέρι. Το Σαββατοκύριακο, αν τα παιδιά ήταν στο νοσοκομείο, δεν είχαμε γιατρούς, νοσηλευτές, υπήρχαν εφημερίες, οπότε δεν ήταν κάποιος πάνω από τα παιδιά συνέχεια. Επίσης, μπορεί κάποιος να πήγε να αλλάξει αυτή την άμοιρη μάνα για να την ξεκουράσει. Πρέπει να δούμε και ποιοι ήταν οι επισκέπτες γιατί υπάρχει ο φθόνος, η ζήλεια, η κακία, υπάρχουν όλα αυτά στην κοινωνία μας και δυστυχώς δε θα σταματήσουν να υπάρχουν. Και στο σπίτι το δεύτερο παιδάκι ήταν παρουσία μόνο της αδελφής της. Δεν ενοχοποιούμε κανέναν, αλλά όλα πρέπει να ερευνηθούν», τόνισε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Υπάρχουν ουσίες που δεν ανιχνεύονται»

Η Άννα Ράζου, ιατροδικαστής στο Ασκληπιείο Βούλας, επιβεβαίωσε μάλιστα πως υπάρχουν ουσίες οι οποίες δεν ανιχνεύονται από τις τυπικές τοξικολογικές εξετάσεις, που γίνονται συνήθως, και χρειάζονται ειδικές εξετάσεις για να ανιχνευθούν.

Σε ερώτηση μάλιστα του κ. Κατερινόπουλου, αν ο υδράργυρος είναι μία από αυτές τις ουσίες, απάντησε πως όντως μπορεί να ανιχνευθεί μόνο μετά από ειδικές εξετάσεις, οι οποίες στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έγιναν.

Ειδικά αν ο υδράργυρος χορηγηθεί από το αυτί, τότε, όπως είπε ο κ. Κατερινόπουλος είναι δύσκολο να ανιχνευθεί. Μία ακόμα ουσία που μπορεί να αποβεί μοιραία και ανιχνεύεται κατόπιν ειδικών εξετάσεων και μετά από παραγγελία είναι το νάτριο και το κάλλιο.

Τέλος, ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε, ότι η εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς.

Κατερινόπουλος: «Δείχνει δύναμη που οι γονείς μιλάνε στα μέσα»

Ο ταξίαρχος αναφέρθηκε και στο προσωπικό του δράμα, της απώλειας του γιου του το 2017, τονίζοντας πως όταν έχασε το παιδί του εκείνος δεν ήθελε να μιλήσει με κανέναν.

«Εγώ δεν ήθελα να μιλήσω ούτε στον αδελφό μου που είχα χάσει ένα παιδί, όχι τρία. Το ότι αυτά τα νέα παιδιά βγαίνουν και μιλάνε δείχνει την απίστευτη δύναμη που έχουν και τη θέλησή τους να φτάσουν στην αλήθεια. Μακάρι να γίνει αυτό σύντομα», κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook