Κορύφωση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» αναμένεται σήμερα με τις περιοχές της Εύβοιας της Αττικής της Βοιωτίας και της Κρήτης να δέχονται το πιο σφοδρό κύμα του χιονιά.

Ήδη από το πρωί χιονίζει στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια, ενώ οι περιοχές που επηρεάζονται αρκετά έντονα είναι η ανατολική και νότια Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Χαλκιδική, η Εύβοια, η Αττική, η Βοιωτία η κεντροανατολική Πελοπόννησος και η Κρήτη.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην Αττική λόγω και του μεγάλου πληθυσμού της. Υπάρχει πιθανότητα να δούμε χιόνια  και στο κέντρο της Αθήνας, επισήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ισχυρή σύσταση να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο απευθύνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αν οι πολίτες μετακινηθούν, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ξέρουν πώς να τις τοποθετούν, τόνισε ο υπουργός Kλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι από νωρίς σήμερα θα απαγορευτεί η είσοδος των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις οικείες Διευθύνσεις Τροχαίας και τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου.

Πώς θα κινηθεί ο «Φίλιππος» σύμφωνα με την ΕΜΥ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα η κακοκαιρία.
Η κακοκαιρία που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:
α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.
β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.
γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

Οι προβλέψεις Αρναούτογλου

Χιόνια στην Αττική θα φέρει ξανά η κακοκαιρία Φίλιππος, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή (13/3) με πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και πυκνές χιονοπτώσεις. Ο μαρτιάτικος χιονιάς θα συνεχίσει να κάνει αισθητή η παρουσία του και τις επόμενες ημέρες.

Πού θα είναι χιονίσει στην Αττική
Στην Αττική θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα του νομού ενώ από το μεσημέρι θα χιονίσει ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές με τα φαινόμενα να εξαπλώνονται σε όλη την Αττική, με πιο ισχυρές χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια. Οι χιονοπτώσεις θα κρατήσουν μέχρι αργά το απόγευμα, εξασθενώντας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κρύα αέρια μάζα, που έφερε την κακοκαιρία, υποχωρεί από Τρίτη και Τετάρτη, οπότε θα έχουμε ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, ωστόσο ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι τα προγνωστικά δείχνουν μια κατεβασιά νέου κρύου αέρα προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Σε πλήρη ετοιμότητα οι Συγκοινωνίες της Αττικής

Σε πλήρη ετοιμότητα για την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού ενόψει του δεύτερου κύματος της παρατεταμένης κακοκαιρίας «Φίλιππος» βρίσκονται οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ).

Τα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό και τραμ, σύμφωνα με ενημέρωση του ομίλου, θα προσαρμόζονται ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του καιρικού φαινομένου, ενώ σήμερα, απ’ την αρχή της βάρδιας, τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών θα εκτελούνται κανονικά, με αντικατάσταση όλων των αρθρωτών λεωφορείων από 12μετρα οχήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ, 11185.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook