Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής και την Πελοπόννησο.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ, Μενίδι, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Μοσχάτο, Πέραμα και πολλές περιοχές ακόμη της Δυτικής Αττικής έείχαν  ολικό μπλακ άουτ, εξαιτίας πυρκαγιάς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου (ΚΥΤ) του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο.

Νωρίτερα το  βράδυ της Κυριακής,  χωρίς ρεύμα έμειναν και πολλές άλλες  περιοχές της Αθήνας. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν τόσο στον Πόρο όσο και σε ορισμένα μέρη Πελοποννήσου, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπλακ άουτ προκλήθηκε από φωτιά που ξέσπασε σε μετασχηματιστές στα νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Αρχικά αναζητείτο ο υπάλληλος βάρδιας στο σημείο, ο οποίος όμως βρέθηκε λίγο αργότερα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μετέβησαν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου.

Στο σημείο έχουν μεταβεί  και 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στην Πελοπόννησο, όπως και σε πολλές περιοχές της Αττικής. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν,  ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από την πυρκαγιά.

Σε βραχυκύκλωμα αποδίδει τη φωτιά που προκάλεσε έκρηξη στον ΚΥΤ Κουμουνδούρου, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου ο ΑΔΜΗΕ

Η Ανακοίνωση  του ΑΔΜΗΕ 

“Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες απότα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook