Για τις 12 Απριλίου διακόπηκε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά .

Άρχισε λίγο μετά τις 9:20 σήμερα το πρωί για να διακοπεί για τις 12 Απριλίου η δίκη για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά με κατηγορούμενο τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τα στοιχεία του δήλωσε έγγαμος και χήρος.

Απουσίαζαν από τη σημερινή διαδικασία οι γονείς της Καρολάιν, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους, Αθανάσιο Χαρμάνη. «Η μητέρα της Καρολάιν ήθελε να έρθει σήμερα στο δικαστήριο αλλά ειδικοί επιστήμονες δεν το επέτρεψαν για να μην κλονιστεί η υγεία της», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης σημειώνοντας πως ούτε ο πατέρας του θύματος μπορεί να βρεθεί στη δίκη λόγω σοβαρών κινητικών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και τα οποία δεν του επιτρέπουν να κινηθεί ούτε στο νησί της Αλονήσου, όπου διαμένει μόνιμα.

Η εισαγγελέας της έδρας ανάγνωσε το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του 33χρονου πιλότου, ο οποίος απο το εδώλιο του κατηγορούμενου άκουγε με προσοχή, χωρίς να εκφραστεί επί της κατηγορίας.

Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, το αίτημα διακοπής υπέβαλε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ο οποίος έπρεπε να παρίσταται σε άλλη δίκη στον Άρειο Πάγο με το δικαστήριο να το κάνει αποδεκτό.

Μετά τη διακοπή της δίκης ο νομικός παραστάτης της οικογένειας της Καρολάιν δήλωσε: «Ο κύριος Κράουτς δεν μπορεί να μετακινηθεί. Και η μητέρα της Καρολάιν, όπως είπαν οι ειδικοί, στη θέα του δολοφόνου της κόρης της που επί σαράντα μέρες θρηνούσε μαζί της για το θάνατο της κόρης της είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροφή της μικρής Λυδίας που είναι σήμερα δύο ετών. Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς μεγαλώνει και είναι ένα χαρούμενο παιδί».

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του 34χρονου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης τόνισε πως ο εντολέας του διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ. Όπως ανέφερε ο συνήγορος “δεν υπήρχε προσχεδιασμός και προμελέτη” και ο εντολέας του έδρασε υπό καθεστώς έντονης φόρτισης.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το θάνατο του σκυλιού της οικογένειας.

 Με χειροπέδες και αλεξίσφαιρο στα δικαστήρια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Νωρίτερα το πρωί στο δικαστήριο με χειροπέδες και αλεξίσφαιρο γιλέκο προσήχθη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που θα δικαστεί για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν μέσα στη μεζονέτα τους τα Γλυκά Νερά.

Η δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, είχε γίνει τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου του 2021 μέσα στη μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά και συγκεκριμένα στην κρεββατοκάμαρα μπροστά στην ενός έτους τότε κόρη τους Λυδία.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς οΜπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε σκηνοθετήσει και κατήγγειλε ληστεία κατά τη διάρκεια της οποίας υποστήριζε ότι δολοφονήθηκε η Καρλάιν.

Επί ένα και πλέον μήνα έπαιζε θέατρο, παριστάνοντας τον λυπημένο σύζυγο,  μέχρι που συνελήφθη και ομολόγησε το έγκλημα.

Η δίκη που ξεκινάει σήμερα προσελκύει το ενδιαφέρον και ξένων μέσων ενημέρωσης, καθώς η Καρολάιν έχει βρετανική καταγωγή από τον πατέρα της, . Μάλιστα, ο πατέρας της σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Daily Mail» εξέφρασε την οργή και τον θυμό του για τον κατηγορούμενο. «Μακάρι να μπορούσα να πιάσω στα χέρια μου αυτή τη νυφίτσα», είπε ο 78χρονος Ντέιβιντ Κράουτς, συνταξιούχος μηχανικός που ζει στην Αλόννησο με την σύζυγό του- μητέρα της Καρολάιν-, η οποία θα παραστεί στη δίκη. «Καταλαβαίνω ότι ο Μπάμπης θα χρησιμοποιήσει ως υπερασπιστική γραμμή το γεγονός ότι η Καρολάιν τον προκάλεσε κι ότι ο ίδιος ενέργησε στο πλαίσιο της αυτοάμυνας. Την ώρα της δίκης, εγώ θα είμαι στο σπίτι και θα προσέχω τη μικρή Λυδία», ανέφερε ο ίδιος.

Με την έναρξη μάλιστα της σημερινής διαδικασίας δεν αποκλείεται η υπεράσπιση του 33χρονου κατηγορούμενου, να αιτηθεί ολιγοήμερη διακοπή της δίκης, ένα αίτημα που θα εξεταστεί από το δικαστήριο, εφόσον υποβληθεί.

Ο δρόμος για την έναρξη της πολύκροτης δίκης άνοιξε με βούλευμα – «καταπέλτη» που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, υιοθετώντας πλήρως τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα Γεώργιου Νούλη. Με το βούλευμα, ο 34χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, παραπέμπεται να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου (κακουργήματα) αλλά και για ψευδή καταγγελία (επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του) και για ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση. Για την ανθρωποκτονία ο 33χρονος αντιμετωπίζει ισόβια και για το αδίκημα της κακοποίησης ζώου κάθειρξη μέχρι δέκα έτη. Όσον αφορά στην ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση η ποινή που προβλέπεται είναι μέχρι τρία έτη ενώ για το αδίκημα της ψευδούς καταγγελίας μπορεί να του επιβληθεί ποινή είναι μέχρι ένα έτος.


«Εν βρασμώ»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος πιλότος κατά τη διάρκεια της δίκης θα μείνει πιστός στην υπερασπιστική γραμμή που είχε χαράξει κατά την ανάκριση, ότι δηλαδή τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής, χωρίς να έχει προσχεδιάσει τίποτα. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες για να στηρίξει τον ισχυρισμό του αυτό θα επικαλεστεί και δυο πραγματογνώμονες, μέσω των οποίων θα επιχειρήσει να στηρίξει τον ισχυρισμό του περί εγκλήματος που τελέστηκε εν βρασμώ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βούλευμα, η πλήρης διαύγεια του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, προκύπτει «από την πληρότητα της σχετικής «σκηνοθεσίας» τόσο μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας όσο και πριν από αυτή, η οποία και καταδεικνύει ότι την επεξεργάστηκε νωρίτερα και υπολογισμένα και όχι υπό το κράτος ανεξέλεγκτης παρόρμησης».

Τόσο, ο εισαγγελέας όσο και οι δικαστές δέχονται πως από τα παραπάνω στοιχεία «σχηματίζεται απόλυτη βεβαιότητα σχετικά με την ένταση του ατιθάσευτου φρονήματος του κατηγορουμένου και της σκληρότητας και του ανάλγητου της προσωπικότητας του».

Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσει και η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου που παρακολουθούσε την 20χρονη Καρολάιν και υπήρξε ο άνθρωπος στον οποίο το η νεαρή γυναίκα είχε εκμυστηρευτεί φόβους και ανησυχίες. «Κατά την επαγγελματική μου γνώμη η Καρολάιν ήταν ερωτευμένη με το πρόσωπο του κατηγορουμένου αλλά σιχαινόταν το άτομό του» φέρεται να είχε καταθέσει στις αρχές η σύμβουλος ψυχικής υγείας, επισημαίνοντας πως Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε τον «απόλυτο έλεγχο» στη ζωή της Καρολάιν.

Χαρακτηρίζοντας μάλιστα την 20χρονη μητέρα ως ένα πλάσμα εγκλωβισμένο, η κυρία Μυλωνοπούλου φέρεται επίσης να έχει καταθέσει στις αρχές: «Ο καθένας από το ζευγάρι περιέγραφε την ζωή τους εντελώς διαφορετικά. Ο Χαράλαμπος χαρακτήριζε το γάμο του τέλειο και αναφερόταν απλώς στα νεύρα που είχε η Καρολάιν. Η Καρολάιν από την πλευρά της όμως, μου έλεγε πως ένιωθε εγκλωβισμένη σε αυτή τη σχέση, ότι ασχολούνταν συνεχώς με το παιδί χωρίς να έχει κάποια βοήθεια από κάποιον, ότι δεν μπορούσε να πάει κάπου μόνη της αφού ακόμα και αν έβγαινε με κάποια φίλη της, μετά από λίγο πήγαινε και ο κατηγορούμενος, ότι οι μετακινήσεις της γινόταν με συγκεκριμένο ταξιτζή, φίλο του κατηγορουμένου και ότι δεν είχε καθόλου χρήματα επάνω της, αφού την οικονομική διαχείριση την είχε αναλάβει αποκλειστικά ο κατηγορούμενος».

Το ημερολόγιο

Παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος θα επικαλεστεί το ημερολόγιο της 20χρονης Καρολάιν, προκειμένου να καταδείξει ότι είχε εντάσεις με το θύμα, οι οποίες και κορυφώθηκαν την ημέρα του εγκλήματος. Αναμένεται δε, να προτείνει περί τους πέντε μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσά τους έναν ιατροδικαστή και ένα ψυχίατρο. Οι δύο τελευταίοι θα επιχειρήσουν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του, αλλά και τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα για να πείσουν το δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος δεν το είχε προσχεδιάσει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook