Η άτυχη Καρολάιν δεν πέθανε από «σφιχτό εναγκαλισμό» στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά όπως θέλει να ισχυρίζεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που αποδίδει το θάνατο της σε …ατύχημα.

Αυτό προκύπτει από την κατάθεση της ιατροδικαστού Χαράς Σπηλιοπούλου που βρέθηκε αμέσως μετά το έγκλημα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και εξέτασε τόσο την Καρολάιν Κράουτς όσο και τον δράστη Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η ιατροδικαστής αναφέρθηκε και στη θανάτωση του σκυλιού της οικογένειας από το Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Ζώο θανατωμένο με αυτό τον τρόπο δεν έχω ξαναδεί», είπε.

Με την κατάθεση της ιατροδικαστού – πραγματογνώμονα, Χαράς Σπηλιοπούλου συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Αποκλείεται ο θάνατος της νεαρής γυναίκας να προκλήθηκε από σφιχτό εναγκαλισμό. Βασάνισε το σκυλάκι της όσο την ίδια!

Στο δικαστήριο η μάρτυρας περιέγραψε στην έναρξη της κατάθεσης της τα όσα αντίκρυσε όταν μπήκε στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού στη μονοκατοικία τους στα Γλυκά Νερά, εκεί όπου άφησε την τελευταία της πνοή η 20χρονη Κάρολαϊν.

Ξεκινώντας την κατάθεσή της η ιατροδικαστής περιέγραψε και εκείνη – μετά τους αστυνομικούς – τα όσα είδε στο σπίτι του εγκλήματος, αλλά και τα πρώτα συμπεράσματα της από την επιτόπια εξέταση του άψυχου κορμιού της 20χρονης. Η κυρία Σπηλιοπούλου ανέφερε: «Στο υπνοδωμάτιο όπως και στο υπόλοιπο σπίτι επικρατούσε ακαταστασία. Το θύμα βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι σε πρηνή θέση. Το πρώτο που επιχειρούμε να δούμε είναι το χρόνο του θανάτου και τον τρόπο, εξετάζοντας εξωτερικά το σώμα. Τα υπόλοιπα ευρήματα προέρχονται από τη νεκροψία που έγινε την επόμενη ημέρα. Το θύμα ήταν με το εσώρουχο, με το κεφάλι σε δυο μαξιλάρια, υπήρχε αίμα και απώλεια ούρων που δικαιολογούνται από τον τρόπο του θανάτου. Γύρισα το πτώμα σε ύπτια θέση για να διαπιστώσω το θάνατο. Στις 10.00 έκανα τη διαπίστωση του θανάτου. Είχα γυρίσει τη σορό και ήταν προφανής ο μηχανισμός του θανάτου. Είχε μαζευτεί αίμα στο πρόσωπο και ήταν πρησμένο. Είχε ασφυκτικές κηλίδες, χαρακτηριστικό εύρημα σε τέτοιους θανάτους. Απαιτεί πίεση και άσκηση δύναμης το πρήξιμο στα χείλη. Δε γίνεται μόνο με ένα μαξιλάρι. Η εικόνα που έκανα ήταν ότι κάποιος έβαλε το δεξί του χέρι στο στόμα και ίσως αυτή η εκδορά είχε προκληθεί από νύχι. Δεν υπάρχουν άλλες κακώσεις. Δεν είχε πιάσει κάποιος από το μπράτσο αυτό το άτομο. Θεωρώ ότι δεν προηγήθηκε πάλη προ του θανάτου. Δεν υπήρχαν αμυντικά σημεία».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της, η ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο θάνατος της 20χρονης δεν μπορεί να έχει προκληθεί από ασφυξία από κάποιο ρούχο που τυλίχτηκε γύρω της. «Δεν θεωρώ ότι ο θάνατος επήλθε επειδή κάποιο ρούχο τυλίχτηκε γύρω από το κεφάλι γιατί είχε κακώσεις στο στόμα. Μπορεί αρχικά να μπήκε το χέρι, να έκλεισε το στόμα αλλά είναι πιθανό στη συνέχεια να χρησιμοποιήθηκε το μαξιλάρι για να μην ακουστεί και κάτι», είπε η κυρία Σπηλιοπούλου για να προσθέσει: «Στον ασφυκτικό θάνατο περίπου για 2-3 λεπτά ο εγκέφαλος αντέχει. Μετά νεκρώνεται όποτε και να επιβιώσει το άτομο θα είναι σε δύσκολη κατάσταση. Μετά σταματούν τα όργανα και τέλος η καρδιά. Στην έκθεσή μου λέω ότι ο θάνατος έχει συμβεί λίγο μετά τις 4 τα μεσάνυχτα και σίγουρα όχι μετά τις 5. Έχω μια εκτίμηση, ότι ο θάνατος μπορεί να έχει συμβεί χοντρικά μέσα σε πέντε λεπτά».

Πρόεδρος: Με παλμούς 50-60, σε τι κατάσταση βρισκόταν το θύμα;

Μάρτυρας: Αντιστοιχεί σε κατάσταση ηρεμίας, ύπνου δηλαδή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι από τις 60 σφίξεις πηγαίνει στους 90. Εκεί κάτι έχει συμβεί.

Συνεχίζοντας η κ. Σπηλιοπούλου απέκλεισε την πιθανότητα να προκλήθηκε ο θάνατος της 20χρονης από σφιχτό εναγκαλισμό, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος. «Θα έπρεπε να κρατήσει κάποια λεπτά και να προκαλέσει κακώσεις που δεν βρήκαμε», είπε η μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Της είχε δαγκώσει τα χείλη;

Μάρτυρας: Όχι, είναι από την πίεση. Είναι χτύπημα όχι δάγκωμα.

Πρόεδρος: Εξετάσατε και τον κατηγορούμενο….

Μάρτυρας: Ναι, στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής μας παραχώρησαν ένα χώρο. Είδαμε τον κατηγορούμενο, τότε μας έλεγε ότι ήταν θύμα ληστείας. Ήταν πρόθυμος. Του ζήτησα να μας πει πού τον είχαν δέσει και πώς. Μου είπε ότι τα χέρια και τα πόδια του είχαν δεθεί με σπάγκο και στο στόμα ότι του είχαν ταινίες. Πραγματικά θα ανέμενε κανείς σε ένα περιβάλλον ληστείας μετά φόνου, το ένα θύμα (ο επιζών) να έχει περισσότερες κακώσεις. Οι κακώσεις στα χέρια του κατηγορούμενου και το λαιμό του μόλις διακρίνονταν. Το συζήτησα με το συνάδελφό μου και μας προβλημάτισε το ότι ήταν πολύ λεπτές. Το έγραψα αυτό στην έκθεσή μου. Ότι δηλαδή, οι κακώσεις που φέρει είναι μόλις διακρινόμενες. Το ρωτήσαμε αν πονάει κάπου και μας είπε «ναι την ώρα εκείνη αλλά τώρα που συνήλθα δε πονάω».

Πρόεδρος: Διαπιστώσατε και κάποιες κακώσεις στο κεφάλι του κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Ναι, τρεις στο μέτωπο σαν καρούμπαλο. Ήταν σαν είχε χτυπήσει το κεφάλι του σε μία επιφάνεια. Ήταν τρεις χτυπιές – εκχυμώσεις.

Πρόεδρος: Ήλθατε σε επαφή με το βρέφος;

Μάρτυρας: Είδα μια κυρία που κρατούσε ένα μωρό. Την ρώτησα από πού κατάγεται η νύφη της. Νομίζαμε ότι είναι ασιάτισσα. Μας είπε για την καταγωγή της. Είδα το μωρό που το κρατούσε και ζήτησα να το μεταφέρουν αμέσως στο νοσοκομείο Παίδων. Να τους πει ένας γιατρός τι πρέπει να κάνουν στο παιδί για να έχει περίθαλψη.

Πρόεδρος: Είδατε κακώσεις;

Μάρτυρας: Ήταν ντυμένο το παιδί. Δεν είδα καμία μελανιά.

Εισαγγελέας: Ο κ. κατηγορούμενος μας λέει ότι η κοπέλα ήταν ξύπνια και αντέδρασε. Αν σε κάποιον προκαλέσεις ασφυξία, υπάρχει περίπτωση έναν ασφυκτικό θάνατο να τον εκλάβει ως λιποθυμία;

Μάρτυρας: Ο ασφυκτικός θάνατος δεν κρατάει ένα δευτερόλεπτο. Εδικά όταν κάποιος είναι νέος και υγιής θα κρατήσει πάνω από πέντε λεπτά μπορεί και επτά. Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας θάνατος αγωνιώδης ο οποίος δεν επέρχεται σε ένα δευτερόλεπτο.

Εισαγγελέας: Οι τρεις μώλωπες είναι πιθανόν να ήταν από τη πάλη ή κοπάνησε το κεφάλι του στον τοίχο;

Μάρτυρας: Το να το έχει κοπανήσει μόνος του το κεφάλι του, το βρίσκω πολύ πιθανό.

Πολιτική Αγωγή: Λέει ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ….

Ιατροδικαστής: Δε μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση.

Υπεράσπιση: Είπατε ότι αρχικά ενδεχομένως να είχε κλείσει το στόμα με το χέρι. Δε θα υπήρχαν κακώσεις;

Μάρτυρας: Όχι βέβαια. Το χέρι πιέζει όταν το στόμα είναι κλειστό, δεν μπορεί καν να δαγκώσει. Δεν εντόπισαν κακώσεις στο χέρι του.

Βασανίστηκε και η Ρόξυ

Η μάρτυρας που μπήκε στο σπίτι αμέσως μετά το έγκλημα, αναφέρθηκε και στο σκύλο του σπιτιού κάνοντας λόγο για μια ακραία εικόνα. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «το πρωτόγνωρο που είδα, και έχω πάει σε παρά πολλά εγκλήματα» αναφερόμενη στο θάνατο της Ρόξυ.

«Αυτή η μυρωδιά του αίματος… ζώο θανατωμένο με αυτό τον τρόπο δεν έχω ξαναδεί. Συνήθως τα πυροβολούν. Εδώ τα μπροστινά πόδια του σκύλου ήταν πάντα στον τοίχο σαν να προσπαθούσε να κρατηθεί… Δεν ξέρω» ανέφερε η μάρτυρας.
Πολιτική αγωγή: Άρα βασανίστηκε το ζώο;

Μάρτυρας: Όσο και η κοπέλα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook