Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων αφορά τα Γρεβενά, την Κοζάνη, την Φλώρινα και την Καστοριά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Λέανδρος», με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Για τον λόγο αυτό, οι τοπικοί φορείς σε διάφορες περιοχές της χώρας, αποφάσισαν να διατηρήσουν κλειστά τα σχολεία και τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που εδρεύει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών και τα σχολεία στον δήμο Πρέσπας που θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα από την κανονική έναρξη.

Στη Θεσσαλονίκη, θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο. Επίσης, το κλείσιμο των σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών αποφάσισε και ο δήμος Θηβαίων.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη, τα σχολεία στον δήμο Καλαβρύτων. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «θα διακοπούν τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η λειτουργία του δημοτικού παιδικού σταθμού Καλαβρύτων, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών συνθηκών, δηλαδή πυκνή χιονόπτωση και ολικός παγετός, που επικρατούν στην Περιφέρεια του δήμου και οι οποίες θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες».

Τέλος, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στα χωριά της Στύψης, της Κάπης, της Κλειούς, του Λεπέτυμνου, του Σκαλοχωρίου, της Βατούσας, της Φίλιας και των Χιδήρων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook