Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή με 25 χρόνια κάθειρξη ο πατέρας που βίαζε ανήλικες φίλες των παιδιών του
Ομόφωνη ήταν η καταδίκη σε 25 χρόνια κάθειρξη του 48χρονου πατέρα που κατηγορείται ότι βίαζε ή κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες φίλες των παιδιών του στη Θεσσαλονίκη.
Ο 48χρονος , που οδηγήθηκε στις φυλακές, κατηγορείται για 4 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών, από 6 έως 12 ετών, στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, όπου τα θύματα πήγαιναν να παίξουν με τα δικά του παιδιά.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για βιασμό, τετελεσμένο και σε απόπειρα, για γενετήσιες πράξεις και χειρονομίες με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για κατάχρηση ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, όπως είχε ζητήσει η υπεράσπιση.
«Τα παιδιά έκαναν την ίδια περιγραφή χρησιμοποιώντας την ίδια φρασεολογία. Γιατί να έλεγαν ψέματα;» είπε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου σχολιάζοντας τις καταθέσεις των τεσσάρων ανήλικων θυμάτων κατά την εξέτασή τους από ειδικούς παιδοψυχολόγους. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πράξεις τελέστηκαν», ανέφερε ο δικαστικός λειοτουργός, ανακοινώνοντας την ετυμηγορία του Δικαστηρίου.
Προηγουμένως στην απολογία του, ο κατηγορούμενος – πατέρας τεσσάρων παιδιών – αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων που του αποδίδει το κατηγορητήριο. «Στέκομαι απέναντί σας στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής μου, υπερασπιζόμενος την αθωότητά μου και το μέλλον της οικογένειάς μου» είπε, προθέτοντας ότι ουδέποτε προσέγγισε με οποιοδήποτε τρόπο τα ανήλικα κορίτσια. «Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος» απολογήθηκε, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι παραπάνω πράξεις τελέστηκαν το διάστημα από το 2015 έως το 2019, σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, ενώ τα θύματα, κατά περίπτωση ήταν 6 έως 12 ετών. Η ποινική έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από μήνυση που έκανε η μητέρα μίας ανήλικης. Ένα χρόνο αργότερα ο 48χρονος απολογήθηκε σε ανακριτή και προφυλακίστηκε στις φυλακές Γρεβενών, όπου θα επιστρέψει για την έκτιση της ποινής.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιουλία Καλλιμάνη: Στιγμές συγκίνησης και αποθέωσης, όταν υποδέχτηκε on stage την Ελεονώρα και τον Γιάννη Ζουγανέλη (εικόνες +βίντεο)
- Γιώτα Βοζίκη-Έλενα Στρατή- Νικολέτα Τσομπανίδου: «Απλά» η διασκέδαση στην Τρούμπα τις Τρίτες θα είναι γένους θηλυκού (εικόνες)
- J2US: Χάρης Λεμπιδάκης και Φαίη Θεοχάρη τραγούδησαν Παντελίδη και εντυπωσίασαν κριτική επιτροπή και κοινό
- Σωτήρης Τσαφούλιας: “Αν ο Θεός, όπως τον πιστεύουν οι άνθρωποι, ήθελε να μας αποδείξει ότι υπάρχει, θα του ήταν πολύ απλό να το κάνει”(βίντεο)
- Νίνο – Ζόζεφιν: Μετά την επανασύνδεση βγάζουν μαζί τραγούδι (Βίντεο)
- Μίνα Αρναούτη: «Αιωρείται ότι είμαστε ψεύτρες – Ο κόσμος αρνείται να δεχθεί ότι οδηγούσε ο Παντελίδης» (βίντεο)
- Αρχή για το Ξέπλυμα: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, δεν δήλωσε εισοδήματα 3,2 εκατ. ευρώ
- Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα εμπλοκής της Ελλάδας σε επιχείρηση στο Στενό του Ορμούζ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook