Υποβλήθηκαν 12.000 αιτήσεις αποζημίωσης προς την Αττική Οδό , αλλά μόλις 3.500 πολίτες απέδειξαν ότι ήταν εκεί στη χιονοθύελλα του Ιανουαρίου

Τόσο η εταιρεία όσο και το υπουργείο Υποδομών υπολόγιζαν ότι, βάσει της εικόνας που διέθεταν, τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό ήταν περίπου 3.500-4.000.

Από τους 12.000 που υπέβαλαν αιτήσεις αποζημίωσης, μόλις 3.500 από τους πολίτες που τη διεκδίκησαν –όσοι είχαν αρχικά εκτιμηθεί– μπορούν να αποδείξουν με κάποιον τρόπο ότι όντως ήταν εκεί τη συγκεκριμένη ημέρα και ότι όντως αποκλείστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι 8.500 δεν θα αποζημιωθούν.

Σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η επεξεργασία τους; Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η εταιρεία στο υπουργείο Υποδομών, έως τις 13 Απριλίου:

• Είχαν εγκριθεί 2.984 αιτήσεις, ενώ ακόμη 545 βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο διερεύνησης, προς έγκριση. Επομένως, μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων της αποζημίωσης είναι 3.529 ευρώ.

• Η εταιρεία μέχρι στιγμής έχει ειδοποιήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 1.557 από τους 2.984 πολίτες των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν. Σύμφωνα με την εταιρεία μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν οι 1.195, ποσοστό 77%.

• Την αποζημίωση των 2.000 ευρώ έλαβαν 480 άτομα, ενώ ακόμη 106 επρόκειτο να πληρωθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

• Οι υπόλοιπες 8.500 αιτήσεις υποστηρίζονται από ανεπαρκή (ή καθόλου) στοιχεία και το πιθανότερο είναι ότι θα απορριφθούν.

Πάντως, υπάρχουν αρκετά παράπονα τόσο για την ταχύτητα διεκπεραίωσης των αιτήσεων προς καταβολή αποζημίωσης και την ενημέρωση των πολιτών, όσο και για προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας.

Πηγή:kathimerini.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook