Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα ο 56χρονος πατέρας και ο 15χρονος γιός του, ο οποίος χτες το μεσημέρι πυροβόλησε με καραμπίνα κατά λάθος και σκότωσε το συνομήλικο φίλο του στο σπίτι τους στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο εισαγγελέας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ο 15χρονος που κρατούσε το κυνηγετικό όπλο και ο 56χρονος πατέρας του βρέθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα και μερικές ώρες αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Ωστόσο η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες του θανάτου του 15χρονου αγοριού.

Από την πλευρά του, ο 56χρονος πατέρας – που εκείνη την ώρα απουσίαζε από το σπίτι – φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως ήταν λάθος που άφησε εκτεθειμένες τις καραμπίνες, λέγοντας ότι σκόπευε το επόμενο διάστημα να τις μεταφέρει σε ασφαλές σημείο. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για πλημμελή φύλαξη όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Δείτε εδώ τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 15χρονου Νίκου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook