Όλα όσα είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στη συνέντευξη της στον Σταύρο Θεοδωράκη και στους «Πρωταγωνιστές», όπου για πρώτη φορά έβγαλε την προστατευτική μάσκα και μας έδειξε το πρόσωπο της.

Νοιώθω όμορφη είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου δύο χρόνια μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε ενώ πήγαινε στη δουλειά της στην Καλλιθέα.

«Έχω αποκτήσει μεγάλο μέρος της αυτοπεποίθησης που είχα, πλέον κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και μου χαμογελάω και νιώθω ότι είμαι όμορφη. Νιώθω ότι είμαι όμορφη με κοιτάζω και λέω είμαι όμορφη. Η λέξη όμορφη δεν έχει να κάνει 100% με την εικόνα την εξωτερική έχει να κάνει με το πως νιώθω έχει να κάνει με την αγάπη που παίρνω καθημερινά από τους δικούς μου και έτσι έχω ξαναχτίσει όλο αυτό το συναίσθημα και την αυτοπεποίθηση και την ομορφιά που νιώθω πραγματικά μέσα μου και αυτό βγαίνει προς τα έξω».

Όπως αποκάλυψε η Ιωάννα από το μυαλό της της πέρασε και η αυτοκτονία ειδικά τον πρώτο καιρό. «Μέσα στο νοσοκομείο έκανα τη σκέψη. Θυμάμαι αυτό το συναίσθημα και αυτή τη σκέψη σα να βρέθηκα για κάποια δευτερόλεπτα και εγώ σ’αυτό το σημείο. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τον σωματικό πόνο ή με τον ψυχικό πόνο, αλλά σίγουρα σου φαίνεται λυτρωτικό. Αυτό σκέφτηκα και εγώ».

Η πρώτη φορά που είδε το πρόσωπό της

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή όταν μίλησε για την πρώτη φορά που είδε η ίδια το πρόσωπό της. Όπως είπε στο δωμάτιο του νοσοκομείου υπήρχε καθρέφτης που ήταν καλυμμένος για να μην μπορεί να δει τον εαυτό της. Ωστόσο λίγες ημέρες πριν βγει από το νοσοκομείο με τους γιατρούς και τους ψυχολόγους να την ενθαρρύνουν αποφάσισε έχοντας στο πλευρό της τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου να δει τον εαυτό της. «Ήρθε η γιατρός μου έφερε το μέικ απ άρχισε να μου το τοποθετεί παντού. Μου τοποθέτησε μερικές γάζες στα πιο δύσκολα σημεία που ήταν ακόμη ευαίσθητα και μου έδωσε έναν καθρέφτη. Πήρα μια βαθιά ανάσα και λέω οκ».

Αυτό το διάστημα η Ιωάννα μπαίνει στο νοσοκομείο προκειμένου να της τοποθετηθεί διατετήρας ένα μπαλόνι κάτω από το δέρμα με τις τρίχες των μαλλιών. Και πηγαίνει κάθε εβδομάδα για να το γεμίζουν με φυσιολογικό ορό. Όπως είπε «με αυτό τον τρόπο τεντώνουν το δέρμα δημιουργούν πλεονάζων δέρμα και μετά από 3 μήνες θα κάνω χειρουργείο για να μου το αφαιρέσουν και να τοποθετήσουν το πλεονάζων δέρμα ώστε να κατεβάσουν την γραμμή των τριχών πιο χαμηλά για να καλύψουν το έλλειμμα που υπάρχει».

Εξοικειώθηκα όταν άρχισα να βλέπω αισθητική βελτίωση

Στη συνέντευξή της στην εκπομπή Πρωταγωνιστές όπου για πρώτη φορά έβγαλε τη μάσκα και έδειξε το πρόσωπό της και τα σημάδια στο σώμα της η Ιωάννα αποκάλυψε ότι της πήρε μήνες προκειμένου να αγγίξει η ίδια τον εαυτό της. «Δεν μπορούσα να περιποιηθώ και να κάνω αυτά που μου έλεγαν να κάνω οι γιατροί στο σπίτι. Να βάζω κρέμες και να κάνω το μασάζ που έπρεπε και όλα αυτά τα έκανε η μαμά μου για πολύ καιρό. Ένιωθα ότι είναι κάτι ξένο πάνω μου ενώ είναι δικό μου κομμάτι είναι από τα πόδια μου. Εξοικειώθηκα όταν άρχισα να βλέπω αισθητική βελτίωση. Αυτό μου έδωσε δύναμη και αναπτέρωσε το ηθικό. Τότε άρχισα να αποδέχομαι σιγά σιγά όχι να αγαπάω ακόμη αλλά να αποδέχομαι τη νέα πραγματικότητα».

Η Ιωάννα πλέον μοιράζει το χρόνο της μεταξύ νοσοκομείων κέντρων αποκατάστασης και υδροθεραπείας όποτε μπορεί πηγαίνει στη Γαλλία για υδροθεραπεία ενώ ασχολείται και με podcast. Εκεί έχει φιλοξενήσει μεταξύ άλλων την Κατερίνα Βρανά, την Αλέκα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς και την χρυσή παραολυμπιονίκη Καρολίνα Πελενδρίτου. Ο πρώτος άνθρωπος όμως που φιλοξένησε ήταν ο ψυχίατρός της Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος.

Η συζήτησή της με τον ψυχίατρο της και τα 10 εφιαλτικά χειρουργεία
Επιπλέον, στην εκπομπή προβλήθηκε μια συνταρακτική συζήτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου με τον ψυχίατρο της.
Ο επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής, Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος, ο ψυχίατρος της Ιωάννας, είχε μια συνταρακτική συζήτηση μαζί της. «Είναι μεγάλη χαρά που μιλάω μαζί σου. Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που κατάφερε να ζήσεις. Το τραύμα που πέρασες ήταν πολύ μεγάλο. Η δυσκολία που πέρασες μέσα στο Θριάσιο νοσοκομείο ήταν απίστευτα μαρτυρική. Η πρώτη μέρα που σε γνώρισα ήταν συγκλονιστική. Ήταν ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου 2020, μια ηλιόλουστη ημέρα. Θυμάμαι πως βρήκα με δυσκολία το σπίτι σου στο Μοσχάτο και είχα μια αγωνία το τι θα συναντήσω. Ειλικρινά συγκλονίστηκα όταν συνάντησα έναν ανθρώπου που έλειπε ένα από τα βασικά πράγματα που έχουμε στη ζωή μας. Το πρόσωπο. Κοιτούσα έναν άνθρωπο που δεν είχε μαλλιά και δεν είχε ένα αυτί αλλά εγώ έπρεπε να του πω πως θα τα καταφέρουμε» είπε ο επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια η Ιωάννα τον ρώτησε αν υπήρχε στιγμή που φοβήθηκε πως δεν θα τα καταφέρουμε:

«Πρέπει να σου πω ότι την πρώτη ημέρα που ερχόμουν στο σπίτι σου το αυτοκίνητό μου πήγαινε με 60 χιλιόμετρα, τη δεύτερη με 40 και την τρίτη με 30. Κάποιες φορές αναρωτιόμουν: εγώ μπορώ να βοηθήσω αυτόν τον άνθρωπο; Θα τα καταφέρω; Κι αν αποτύχω; Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές φοβήθηκα αλλά αισθάνθηκα ασφάλεια ότι θα τα καταφέρουμε τρεις μήνες μετά τη γνωριμία μας. Μου έδωσαν ένα υγιές και δυνατό σπίτι από το οποίο έλειπε η σκεπή και μου είπαν γιατρέ ξαναφτιάξε τη σκεπή. Κατάφερες το βιτριόλι να μη σου κάψει την ψυχή αλλά μόνο το δέρμα».
Στην εκπομπή προβλήθηκαν και σκληρές εικόνες από το πώς ήταν το δέρμα της Ιωάννας όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Επίσης, μίλησε και η Μαρία Καλοφώνου η διευθύντρια της κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου Νοσοκομείου η οποία τόνισε πως οι εικόνες που προβλήθηκαν από το χειρουργείο της Ιωάννας οι ίδιοι οι γιατροί το έχουν ζήσει εννέα ακόμα φορές. Τα 10 συνολικά μεγάλα χειρουργεία. «Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι στην αρχή. Τώρα είμαστε καλύτερα μεν αλλά και πάλι εξακολουθούν να είναι μεγάλα χειρουργεία και θα ακολουθήσουν και άλλα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook