Αισθητός σε όλη την Κρήτη έγινε η σεισμική δόνηση που «χτύπησε» την Κρήτη το απόγευμα, ενώ ακολούθησε και δεύτερος σεισμός μικρότερης έντασης .

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5.01 το απόγευμα 9 Χλμ. ανατολικά βορειοανατολικά της  Μιαμούς Ηρακλείου Κρήτης  σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός σε όλο το νησί. Ακολούθησε μετασεισμός.

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 2,7 της κλίμακας ρίχτερ 9 χλμ. ανατολικά βορειοανατολικά της Μιαμούς Ηρακλείου σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός σε όλο το νησί.

Όπως είπε στο skai.gr ο κ.Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ- καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, που βρίσκεται, μάλιστα στην Κρήτη, ο σεισμός έχει επίκεντρο στην περιοχή των Μοιρών και προέρχεται από ρήγμα εγκάρσιο εκείνου του Αρκαλοχωρίου- είναι γεγονός, δηλαδή, ανεξάρτητο από τη μετασεισμική ακολουθία του Αρκαλοχωρίου.

Υπενθυμίζεται ότι και τα τοπικά μέσα, επικαλούμενα μαρτυρίες κατοίκων, έκαναν λόγο για έναν έντονα αισθητό σεισμό σε πολλές περιοχές της Κρήτης, μέχρι και στα Χανιά, με τη δόνηση να έχει μεγάλη διάρκεια και βοή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook