Αυτά είναι τα επιχειρήματα υπεράσπισης του Μάνου Δασκαλάκη για την Ρούλα Πισπιρίγκου.

O 30χρονος εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου στηρίζει την κατηγορουμένη λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να έχει εύκολα πρόσβαση στην κεταμίνη.

Τα επιχειρήματα υπεράσπισης του Μάνου για τη Ρούλα

«Δεν θεωρώ ότι θα ήταν κάτι εύκολο για εκείνη να βρει κεταμίνη, γιατί δεν υπάρχει στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον κάποιος που να γνωρίζει από τέτοιου είδους ουσίες» κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Και δεν είναι το μόνο επιχείρημα υπεράσπισης που προσφέρει στη επί 9 χρόνια σύζυγο του.

Ο 30χρόνος πατέρας σε πολλά σημεία στην κατάθεσή του, την περιγράφει σαν μια στοργική μητέρα, που αγαπάει και φροντίζει τα παιδιά της, με τις πράξεις και την συμπεριφορά της να την καθιστούν υπεράνω πάσης υποψίας.

«Καθ’όλη τη διάρκεια που συμβιώναμε με την κατηγορούμενη, όπως και μετά κατά τη διάρκεια των προβλημάτων της υγείας της Τζωρτζίνας και των άλλων παιδιών μας, δεν υποπτευόμουν κάτι διότι η συμπεριφορά της ήταν όπως έπρεπε να είναι. Δηλαδή μιας μητέρας που αγαπάει τα παιδιά της και τα φροντίζει και είναι υπερπροστατευτική. Μάλιστα οποιονδήποτε κι αν ρωτήσετε από τους συγγενείς και φίλους μας, θα σας πουν τα ίδια. Έτσι ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό, ότι θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά μου» συμπληρώνει ο 30χρονος.

«Ήμουν παρών στα επεισόδια της Τζωρτζίνας»

Μάλιστα χωρίς να το διατυμπανίζει, μέσα από την κατάθεσή του, επικαλείται και συγκεκραμένα περιστατικά. Όπως αυτό στο νοσοκομείο του Ρίου, όταν η Τζωρτζίνα παρουσίασε ένα επεισόδιο σπασμών, που δεν θα μπορούσε να το προκαλέσει η Ρούλα, αφού όπως λέει, ήταν και ο ίδιος παρών.

«Την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα γίνεται το πρώτο επεισόδιο σπασμών και το παιδί μεταφέρεται στη ΜΕΘ. Εμείς ζητήσαμε να παραμείνει στη ΜΕΘ, ειδικά μετά το δεύτερο επεισόδιο που έκανε όπου ήμουν παρών» αναφέρει ο Μάνος Δασκαλάκης.

Περιγράφοντας ένα ακόμα επεισόδιο σπασμών της 9χρονης, αυτή τη φορά στο Ωνάσειο, ο Μάνος ισχυρίζεται ότι δεν ήταν μπροστά, αλλά δεν ήταν μπροστά ούτε η Ρούλα. Σε αυτό το περιστατικό, όπως λέει η Τζωρτζίνα ήταν μόνη της, ενώ εκείνος και η Ρούλα, ενημερώθηκαν από τους γιατρούς.

«Πήγαμε λοιπόν στο Ωνάσειο, οπού το πρώτο βράδυ εκεί η Τζωρτζίνα μου, ξανά διασωληνώθηκε, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί υπήρξε αυτό το επεισόδιο, δηλαδή επαναλήφθηκε όμοιο γιατί την ίδια περιγραφή την είχα ακούσει από την κατηγορουμένη και για το επεισόδιο που έκανε η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο. Την ώρα του επεισοδίου το παιδί ήταν στη ΜΕΘ χωρίς να έχει κανέναν δίπλα του. Οι γιατροί μας ειδοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρω στις 07.00 και τρέξαμε να δούμε τι συμβαίνει» περιγράφει ο 30χρονος.

Ακόμη και στο σπίτι όπως περιγράφει υπήρχαν περιστατικά, που η Τζωρτζίνα έκανε επεισόδιο χωρίς την παρουσία της Ρούλας. Με τους γονείς να είναι στο καθιστικό και να τρέχουν στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας για να δούνε τι έχει συμβεί.

«Καθώς καθόμασταν στο σαλόνι, ακούσαμε το παιδί να κάνει εμετό και τρέξαμε γρήγορα κοντά της για να δούμε τι συμβαίνει. Πήραμε τον κ. Ηλιάδη πάλι και σε συνεννόηση με την κατηγορουμένη, της είπε να κάνει κάποιες διαδικασίες, δηλαδή να κοπούν τα φάρμακα και η σίτιση» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Κάποιες φορές η περιγραφή είναι ασαφής και δεν διευκρινίζεται αν ο ίδιος βλέπει το επεισόδιο από την αρχή ή όχι.

«Όταν το παιδί γύρισε από το ΚΔΑΠ συνομιλώντας με βιντεοκλήση με την κατηγορουμένη, είδα την κόρη μου να κάνει ένα επεισόδιο και να βγάζει αφρούς από το στόμα. Εκείνη τη στιγμή της είπα να πάρει αμέσως τον κ. Ηλιάδη για να της πει τι θα κάνει» αναφέρει.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, έχει ένα επιχείρημα δικαιολογητικό για την Ρούλα, ακόμη και για τα μονόκλινα δωμάτια στα νοσοκομεία.

«Φτάνοντας στο νοσοκομείο το παιδί το είδε μια ομάδα γιατρών, και μετά μπήκαμε σε δωμάτιο μονόκλινο. Αυτό έγινε λόγω της σοβαρής κατάστασης του παιδιού εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας που είχε» συμπληρώνει.

Αντίστοιχα και στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, της δόθηκε μονόκλινο δωμάτιο. Όχι γιατί η ίδια το ζήτησε, όπως λέει ο Μάνος.

«Κατά την εισαγωγή του στο Ρίο, το παιδί μπήκε σε μόνωση λόγω covid, δηλαδή έπρεπε να νοσηλευτεί σε μονόκλινο δωμάτιο, αλλά σε απομόνωση λόγω covid, δηλαδή έπρεπε να νοσηλευτεί σε μονόκλινο δωμάτιο, αλλά σε απομόνωση από τους άλλους ασθενείς μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα PCR» προσθέτει ο 30χρονος.

Ο Μάνος Δασκαλάκης πλέον αποφεύγει τις δημοσιές εμφανίσεις και κρατάει το στόμα του κλειστό μέχρις τις νέες αποκαλύψεις από τα πορίσματα θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας που ίσως δρομολογήσουν νέες εξελίξεις στην υπόθεση.

«Ήταν εμφανές ότι ο Μάνος συμπλέει με τις απόψεις της Ρούλας» είπε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζει πως η 33χρονη αποκλείεται να είχε προμηθευτεί κεταμίνη.

Η δικηγόρος αναφέρθηκε και στον τεχνικό υπολογιστών που βοήθησε τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο να διαγράψει ορισμένα στοιχεία από τον υπολογιστή της και έθεσε το ερώτημα γιατί να ζητηθεί βοήθεια τεχνικού όταν η διαγραφή του ιστορικού πλοήγησης αποτελεί μία πολύ απλή διαδικασία.

Στην ερώτηση για το αν κινδυνεύει ο Μάνος Δασκαλάκης να βρεθεί αντιμέτωπος με κάποια κατηγορία, η κ. Βαρελά απάντησε πως πρέπει να εξεταστεί πρώτα εάν και πότε ήταν παρών στους θανάτους των παιδιών, τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από τα νοσοκομεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook