Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς πολιτών 60 με 64 καθώς και 75 με 79 προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε επεξηγήσεις για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας προχώρησε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι στις 10 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για του 60 έως 64 ετών και στις 12 Φεβρουαρίου για τους 75 έως 79. Όπως τόνισε η πλατφόρμα για τους 60-64 αφορά μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca. Αντιστοίχως οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες δεν θα μπορούν να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Όπως τόνισε η πλατφόρμα για τους 60 με 64 αφορά μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca. Αντιστοίχως οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες δεν θα μπορούν να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Παράλληλα, επί του παρόντος σύμφωνα με τον ίδιο έχουν πραγματοποιηθεί 410.000 εμβολιασμοί πολιτών, ποσοστό που αφορά το 3,9% του συνολικού πληθυσμού.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των γιατρών, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι πάνω από το 73% έχει εμβολιαστεί σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες ενώ ψηλά είναι τα ποσοστά και στο υγειονομικό προσωπικό.

Τι ισχύει για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και τη γονιμότητα

Διαβεβαιώσεις ότι η γονιμότητα δεν συνδέεται με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού παρείχε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκαθαρίζοντας ότι η χορήγηση του εμβολίου είναι τελείως αθώα.

Όπως εξήγησε υπάρχει παραπληροφόρηση για την γονιμότητα των νεαρών γυναικών και πιθανής συσχέτισης με το εμβόλιο. Οι μελέτες, όπως είπε, αποδεικνύουν ότι δεν επηρεάζεται ούτε από το εμβόλιο ούτε από τα αντισώματα που δημιουργεί.

Ανέφερε ότι το ζήτημα δημιουργούσε προβληματισμό σε πολλές γυναίκες μεταξύ των οποίων και νοσηλεύτριες.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, «είναι γεγονός ότι βιώνουμε καθημερινά δύο επιδημίες, της COVID-19 και της υπερπληροφόρησης. Και οι δύο δημιουργούν φόβους, άγχος και ανασφάλεια». τόνισε και πρόσθεσε ότι «οι εμβολιασμοί θα αντιμετωπίσουν την πρώτη, για τη δεύτερη θα πρέπει να εφαρμόσουμε το παν μέτρον άριστον».

Η ίδια αναφέρθηκε και στα πρώτα δεδομένα που έρχονται από το Ισραήλ το οποίο έχει επιτύχει τον εμβολιασμό σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού με το εμβόλιο της Pfizer, τονίζοντας ότι τα νέα είναι σημαντικά και δίνουν ελπίδα ότι το εμβόλιο αποδίδει καρπούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook