Θλίψη στην Πάτρα για το12χρονο κορίτσι που πέθανε πρόωρα και αναπάντεχα, με τους γονείς να τονίζουν ότι η μοναχοκόρη τους ήταν υγιέστατη.

Ότι η 12χρονη από την Πάτρα ήταν υγιέστατη είπε και ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, όπου μεταφέρθηκε το κορίτσι αλλά δεν κατέστη δυνατό να την επαναφέρουν παρά τις επίπονες προσπάθειες των γιατρών.

Η 12χρονη δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, που τουλάχιστον να ήταν γνωστά. Ο θάνατός της, οφείλεται για την ώρα σε «καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτίας» όπως τόνισε ο εντατικολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης.

Τα πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής που θα διενεργηθεί σήμερα από ιατροδικαστή αναμένει η οικογένεια της 12χρονης που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το μοναχοπαίδι της οικογένειας εντοπίστηκε από τη μητέρα στο κρεβάτι της να ανασαίνει βαριά.

Η γυναίκα κοιμόταν μαζί με το κορίτσι μιας και ο σύζυγός της είχε μεταβεί για εργασία στη Ζάκυνθο και απουσίαζε. Η μητέρα κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ που βρέθηκε άμεσα στο σημείο με κινητή μονάδα και γιατρό, ο οποίος ξεκίνησε κατευθείαν μέσα στο σπίτι ΚΑΡΠΑ προσπαθώντας να κάνει ανάνηψη στην 12χρονη.

Το κορίτσι διασωληνώθηκε και διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου επί 1,5 ώρα οι γιατροί έδιναν μάχη για να την επαναφέρουν. Δυστυχώς όμως το κορίτσι κατέληξε. Άμεσα δόθηκε εντολή για τη διενέργεια νεκροτομής ενώ στο σπίτι της οικογένειας έφτασε η Ασφάλεια για αυτοψία στον χώρο.

Παράλληλα ελήφθησαν καταθέσεις από τους γονείς, με το περιστατικό να αντιμετωπίζεται μέχρι ώρας ως αιφνίδιος θάνατος. Η 12χρονη μαθήτρια της ΣΤ’ τάξεως του δημοτικού ήταν ένα υγιέστατο κορίτσι. «Ηταν η χαρά της ζωής», όπως περιγράφει το οικογενειακό της περιβάλλον και όλοι όσοι τη γνώριζαν.

«Εμείς ενημερωθήκαμε ότι γίνεται διακομιδή του παιδιού και στις 05:00 τα ξημερώματα την περιμέναμε στην αίθουσα αναζωογόνησης. Στις 05.08 μας το παρέδωσε ο κ. Αμπατζίδης», περιγράφει στο pelop.gr, ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης. «Εμείς συνεχίσαμε την προσπάθεια της καρδιοαναπνευστικής ανάταξης χρησιμοποιώντας και βηματοδότη εξωτερικό. Μέχρι τις 06.25 δεν σταματήσαμε όλοι μαζί να δίνουμε μάχη με την ελπίδα ότι θα δούμε κάποιο σημάδι ζωής. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ανταπόκριση και δηλώσαμε τον θάνατό της», προσθέτει ο κ. Ηλιάδης.

Ερωτηθείς για το αίτιο, ο κ. Ηλιάδης, μας απάντησε: «Καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτίας. Η προσπάθειά μας είναι πλέον να εντοπίσουμε τι την προκάλεσε, καθώς το παιδάκι ήταν υγιέστατο, αδύνατο, μία πραγματική κούκλα. Η προσπάθειά μας είναι να εντοπίσουμε το αίτιο. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, αποκλείστηκε η λοίμωξη. Στείλαμε αίμα στο Ωνάσειο και σε συνεργασία με τον κ. Αναστασάκη αναμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου αν υπάρχει κάποιο γονίδιο. Παράλληλα βέβαια, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής που θα τα έχουμε σήμερα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook