Με βαριοπούλες δεκάδες άτομα γκρέμισαν τους τοίχους στο ισόγειο του Βιολογικού, όπου είχαν αρχίσει εργασίες κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Εικόνες απόλυτης καταστροφής καταγράφονται από το εσωτερικό του κτιρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εκεί που επί πάνω από τρείς δεκαετίες είχε γίνει κατάληψη του χώρου που ήταν γνωστός ως το «Στέκι στο Βιολογικό».


Στον ισόγειο χώρο του Βιολογικού, όπου τα πάντα έχουν γκρεμιστεί από τους «εισβολείς» τη Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης, που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές και ερευνητές, χρηματοδοτείται από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει παραδοτέα όρια και χρονοδιαγράμματα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, κρατώντας βαριοπούλες δεκάδες άτομα κινήθηκαν μαζικά προς τον χώρο και άρχισαν να γκρεμίζουν τους τοίχους. Η υπηρεσία φύλαξης ενημέρωσε τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, καθώς και την αστυνομία για την οργανωμένη επίθεση των αγνώστων, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.


Δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου

Η κοινωνία, οι πανεπιστημιακές αρχές, το διδακτικό προσωπικό, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι αποφασισμένοι να σβήσουν όλες τις σκιές του κακού παρελθόντος στα ΑΕΙ. Τα θλιβερά απομεινάρια αυτού του κακού παρελθόντος της βίας και της ανομίας δεν θα καταφέρουν τελικά να ανακόψουν την πορεία προόδου που έχει ξεκινήσει και στην πορεία αυτή όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν καθαρή θέση. Συμφωνούμε όλοι ότι ένας – ένας οι κατειλημμένοι πανεπιστημιακοί χώροι πρέπει να αποδίδονται στους φυσικούς κατόχους τους και χρησιμοποιούνται για την εκπαιδευτική διαδικασία, σύμφωνα με την βούληση των οικείων πανεπιστημιακών αρχών. Εμεις είμαστε ανυποχώρητοι. Στηρίζουμε και συνδράμουμε με κάθε μέσο τόσο τον πρύτανη του ΑΠΘ όσο και τους πρυτάνεις των άλλων ΑΕΙ, ώστε η νεολαία μας να σπουδάζει με τις βέλτιστες συνθήκες και τα ελληνικά ΑΕΙ να αναβαθμίσουν περαιτέρω το κύρος τους.


Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας, ενώ θα κατατεθεί και μήνυση κατ αγνώστων από τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook