Iσχυρή σεισμική δόνηση αναστάτωσε πριν από λίγο, στις 16:22, το Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή του Ηρακλείου  και ακούστηκε μεγάλο βουητό.

Η σεισμική δόνηση έντασης 4,5 Ρίχτερ είχε ως επίκεντρο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου, καθώς τοποθετείται 4 χιλιόμετρα ανατολικά βορειονατολικά της κωμόπολης και είχε εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.

Βασικό χαρακτηριστικό ήταν η έντονη διάρκεια, ενώ δεν αναφέρθηκαν ζημιές στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι η ένταση του σεισμού αρχικά δόθηκε στα 4,3 Ρίχτερ στη συνέχεια όμως αναθεωρήθηκε στα 4,5 Ρίχτερ.

Ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή και ακούστηκε μεγάλο βουητό. Οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι και στα γύρω χωριά πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια ή τις καφετέριες όπου βρίσκονταν. Σύμφωνα με τα κρητικά ΜΜΕ, ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πόλη του Ηρακλείου.

Το τελευταίο διάστημα οι σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι ήταν πολύ λιγότερες από ό, τι στους πρώτους μήνες του φθινοπώρου του 2021 μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην ίδια ακριβώς περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook