Επεισόδια σημειώθηκαν στο ΑΠΘ, όπου υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ, ενώ ήδη έχουν γίνει τρεις συλλήψεις.

Έξω από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ μεταφέρθηκαν τα άτομα που προσκάλεσαν τα επεισόδια νωρίτερα έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, η είσοδος της Πρυτανείας του ΑΠΘ έγινε «γυαλιά-καρφιά» και οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν μέσα στο χώρο. Το κλίμα είναι τεταμένο, καθώς εκεί βρίσκονται αντιεξουσιαστές και φοιτητικοί σύλλογοι μαζί με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και έχουν ξεσπάσει άγρια επεισόδια με ξύλο.

Χρησιμοποιώντας λοστούς και άλλα εργαλεία, κατάφεραν να σπάσουν τα προστατευτικά ρολά που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας και τα τζάμια της εισόδου και να μπουκάρουν στο εσωτερικό του κτηρίου.
Θυμίζουμε ότι στις 3 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η σύγκλητος του ΑΠΘ.

Χρησιμοποιώντας λοστούς και άλλα εργαλεία, κατάφεραν να σπάσουν τα προστατευτικά ρολά που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας και τα τζάμια της εισόδου και να μπουκάρουν στο εσωτερικό του κτηρίου.
Θυμίζουμε ότι στις 3 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η σύγκλητος του ΑΠΘ.

Σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητηθεί η αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στον ισόγειο χώρο κτιρίου του Τμήματος Βιολογίας, στον οποίο κατασκευάζεται η Βιβλιοθήκη. Από την πλευρά τους οι τεχνικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσουν αποτίμηση των ζημιών, ωστόσο θεωρείται δεδομένη η απόφαση για την κατασκευή της Βιβλιοθήκης.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν έξω από το κτήριο με μεγάλη καθυστέρηση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα άτομα που μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου δεν κατάφεραν να φτάσουν έως την πρυτανεία ωστόσο έχουν προκαλέσει ζημιές σε διάφορους χώρους.

Προηγήθηκαν επεισόδια έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κουκουλοφόροι, αρκετοί σε αριθμό, πέταξαν πέτρες, μάρμαρα, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα προς το σημείο που γίνονται εργασίες για τη Βιβλιοθήκη, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και πέταξαν κρότου λάμψης.

Ο δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν και στην προσαγωγή ενός ατόμου. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής παρουσίας εντός του ΑΠΘ, από μέλη φοιτητικών συλλόγων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συνεργεία, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων άρχισαν από νωρίς το πρωί εργασίες για την απομάκρυνση των μπαζών, μετά τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ, στην πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook