Γεωργία Μπίκα: Απαλλακτική η εισαγγελική πρόταση για το βιασμό της από τον 27χρονο
Η εισαγγελέας με μια πρόταση 60 σελίδων χαρακτηρίζει ψευδείς τους ισχυρισμούς της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα από τη Θεσσαλονίκη για το βιασμό της.
Η εισαγγελέας προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, εισηγείται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων του δικαστικού φακέλου, η εισαγγελική λειτουργός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία της 24χρονης υπήρξε ψευδής και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», η οποία αποδίδεται στον 27χρονο.
Στην πρότασή της, η εισαγγελική λειτουργός -κατά πληροφορίες- απορρίπτει τα όσα υποστήριξε η 24χρονη, τονίζοντας ότι προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία για δικούς της προσωπικούς λόγους. Δέχεται, από την άλλη, τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου υπήρξαν προϊόν συναίνεσης.
Προς την κατεύθυνση της απαλλαγής, επικαλείται στην πολυσέλιδη αναφορά της το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε δείγματα ούρων της καταγγέλλουσας και τα οποία φαίνεται να ήταν αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ και η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε φέρεται να ήταν ελάχιστη (εξετάστηκαν εργαστηριακά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης).
Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης, τον τελευταίο λόγο για την πορεία της υπόθεσης θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με την έκδοση βουλεύματος. Εάν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάνουν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, ο 27χρονος δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καθίσει στο εδώλιο, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό.
Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Μηνύσεις για ψευδείς καταθέσεις έξι μαρτύρων υπέβαλε η Γεωργία Μπίκα
Πριν από μερικές μέρες η Γεωργία Μπίκα υπέβαλε μηνύσεις για ψευδείς καταθέσεις σε βάρος μαρτύρων που κατέθεσαν στην ανακρίτρια στο πλαίσιο της έρευνας για τον καταγγελλόμενο βιασμό της σε ξενοδοχείο της πόλης, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς του 2022.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συνολικά δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος έξι ατόμων και όπως υποστηρίζει η πλευρά της 24χρονης, τα συγκεκριμένα άτομα είτε δεν ήταν στο πάρτι, όπως ισχυρίστηκαν, είτε κάποιοι είχαν αποχωρήσει πριν να συμβεί ο βιασμός που έχει καταγγείλει.
Ολες οι Ειδήσεις
- Marfin: Το βράδυ φτάνει στην Ελλάδα και αύριο οδηγείται σε εισαγγελέα και ανακριτή η 46χρονη κατηγορούμενη για τον εμπρησμό της τράπεζας
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Διακοπές με φίλους σε Πάρο και Κουφονήσια, χωρίς τον Χρήστο Μάστορα – Φωτογραφίες
- ΠΑΟΚ – Άντερλεχτ : Απόψε 6 Αυγούστου 2026 στις 20:45 στο ΟΡΕΝ
- Κολυδάς: Τι είναι το «πολωμένο μελτέμι» που συνετέλεσε στην εφιαλτική εξάπλωση της φωτιάς σε Αττική και Βοιωτία
- Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 1948 1-1: Πλήρωσε τα λάθη του και πάει για την πρόκριση στη Σόφια
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Ψήφος εμπιστοσύνης» η είσοδος της Meridiam στο καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου
- Εύη Βατίδου: Τράβηξε τα βλέμματα με κόκκινο μπικίνι σε παραλία της Μυκόνου (βίντεο)
- Στη Μύκονο η Νικόλ Κίντμαν με τη Ζόε Σαλντάνα – Στο νησί των ανέμων και η Κέιτι Πέρι – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook