Από τη ζώνη του κρεμάστηκε ο 14χρονος μαθητής με τους αστυνομικούς να ερευνούν τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία του μέσα στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια.

Η αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή από τα Κάτω Πατήσια έχει γεμίσει θλίψη συγγενείς και συμμαθητές του, οι οποίοι λένε ότι είχε πέσει θύμα bullying, από τους συνομιλήκους του.

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 14χρονου αγοριού από τα Κάτω Πατήσια. Ο αγόρι αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του, την περασμένη Παρασκευή (13.05.2022) και κανείς δεν ξέρει ακόμη ποιος ήταν ο λόγος που τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

Ο 14χρονος που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του απαγχονίστηκε με μια ζώνη. Την έδεσε στην κουκέτα του δωματίου του, μέσα στο σπίτι όπου έμενε με τη μητέρα και τον αδερφό του στα Κάτω Πατήσια, πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του και κρεμάστηκε.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, χρειάστηκε πέντε έως επτά λεπτά για να αφήσει το 14χρονο αγόρι την τελευταία του πνοή.

Η αυτοκτονία του έχει σοκάρει όσους τον γνώριζαν αλλά φαίνεται πως την είχε προαναγγείλει στους φίλους του!
«Άμα αυτοκτονήσω ή αν πάθω κάτι ποτέ τι θα κάνεις;». Αυτή την ερώτηση είχε κάνει σε κολλητό του φίλο πριν από μερικούς μήνες ο 14χρονος Μάκης, καθώς, όπως καταγγέλλουν φίλοι και συμμαθητές του, δεχόταν άγριο bullying από συγκεκριμένα πρόσωπα στο σχολείο.

«Είχε τα προβλήματα του, τον απασχολούσε που είχαν χωρίσει οι γονείς του, του έκαναν bullying, τον κορόιδευαν, τον χτυπούσαν, τον έβριζαν», είπαν κολλητοί του. «Πιεζόταν πολύ στο σχολείο αλλά και στο σπίτι», είπε άλλος φίλος του.

Έρευνες για την αυτοκτονία του 14χρονου στα Σεπόλια: Κατέγραφε το θάνατο του στο κινητό;

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται όλα τα ενδεχόμενα που οδήγησαν στην αυτοκτονία τον 14χρονο μαθητή από τα Σεπόλια: Ερωτική απογοήτευση ή builing από τους συμμαθητές του ή «Blackout Challenge», τα λεγόμενα παιχνίδια θανάτου, οδήγησαν τον έφηβο στην αυτοκτονία γεμίζοντας θλίψη και απελπίσια την οικογένεια του.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ανέθεσε την έρευνα  και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από τις πληροφορίες που ήθελαν τον 14χρονο να έχει καταγράψει το θάνατό του με το κινητό του τηλέφωνο.

Η πρώτη εικόνα που είχαν οι αστυνομικοί είναι ότι το παιδί βιντεοσκοπούσε με το κινητό του την ώρα του θανάτου του. Έτσι, άρχισαν να εξετάζουν την εκδοχή να επιχείρησε κάποια διαδικτυακή πρόκληση.

«Κλειδί» ωστόσο θεωρούνται και τα τυχόν ευρήματα από το κινητό του παιδιού που έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το κινητό του τηλέφωνο και το laptop του έχουν σταλεί επίσης για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, για να ερευνηθούν οι ι αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο, αν δεχόταν απειλές, αν είχε βιώσει την απόρριψη από σχέση. Το τελευταίο στην σειρά των σεναρίων για την αυτοχειρία του, είναι το ενδεχόμενο να έχει καταλήξει από το «Blackout Challenge».

Πρόκειται για μια πρόκληση που καλεί τους χρήστες να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους. Oι αρχές θα σχηματίσουν πλήρη εικόνα μετά την συλλογή καταθέσεων από συγγενικά πρόσωπα και φίλου του 14χρονου. Παράλληλα θα αναμένουν και στα αποτελέσματα από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών και την ανάσυρση των δεδομένων από το laptop του.

Αν πάντως διαπιστωθεί ότι για το θάνατο του 14χρονου ευθύνεται το παιχνίδι «Blackout Challenge» τότε τότε η ΕΛΑΣ θα αναζητήσει τους θεατές ή τους «συμπαίκτες» ενδεχομένως, οι οποίοι θα θεωρούν συνυπεύθυνοι για την τραγική κατάληξη του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook