Σε αρκετά καλή κατάσταση είναι η 5χρονη που έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά και παραλίγο να πνιγεί.

H 5χρονη εξήλθε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων, όπου μεταφέρθηκε μετά την πτώση της στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έγινε αντιληπτή από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ.Νεκτάριος» και σώθηκε από βέβαιο πνιγμό.

Η 5χρονη νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Παίδων, από όπου αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Η μητέρα της 5χρονης, που έπεσε χθες Τετάρτη στη θάλασσα στον Πειραιά και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της, τιμωρήθηκε με φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή. Ωστόσο θα εκτίσει τον ένα μήνα από τους δώδεκα καθώς το δικαστήριο δεν δέχτηκε ως επαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσε για το πώς το παιδί διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στη θάλασσα.

Η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού είχε συλληφθεί και κρατείτο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το χρονικό της διάσωσης της 5χρονης – Τι λέει ο καπετάνιος και ο λιμενικός 

Η 5χρονη εντοπίστηκε από τον καπετάνιο του πλοίου Άγιος Νεκτάριος να επιπλέει μόνη της στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά.

Είδε από τη γέφυρα του πλοίου, τα χεράκια ενός μικρού παιδιού μες το νερό κι αμέσως μετά το το παιδί να χάνεται…. Ο καπετάνιος του «Άγιος Νεκτάριος» ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για Αίγινα.

«Έβλεπα το παιδάκι, το παιδάκι που ήταν στη θάλασσα μέσα, δύο χεράκια δεν κουνούσε ίσα ίσα τα δαχτυλάκια του είδα παιδιά τα δαχτυλάκια του και αμέσως το ένστικτό κατάλαβα πως ήταν άνθρωπος», δήλωσε ο καπετάνιος Απόστολος Λαζαρίδης.

Ο καπετάνιος έντρομος ειδοποιεί το λιμενικό και ετοιμάζεται ο ίδιος να βουτήξει για να σώσει το κοριτσάκι.
«Το αίσθημά μου ήταν κατευθείαν να πέσω στη θάλασσα».

Ο καπετάνιος του πλοίου Άγιος Νεκταριος ήταν στη γέφυρα όταν έπεσε τυχαία το μάτι του στη θάλασσα και είδε το μικρό κοριτσάκι να επιπλέει. Είχε πέσει από τη θέση 201.

Δύο άντρες του λιμενικού βούτηξαν με αυτοθυσία στα νερά του λιμανιού. Έβγαλαν το παιδί και το ξάπλωσαν σε αυτό εδώ το σημείο, εδώ ήταν και ένας πολίτης από την Αίγινα, που του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και έμεινε μαζί με το πεντάχρονο κοριτσάκι μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ.

«Είδα ένα παιδάκι μπρούμητα έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, άμεσα βούτηξα στη θάλασσα. Έβγαλα το παιδάκι, μέχρι να βγω από τη θάλασσα είχε αναλάβει κάποιος διερχόμενος κύριος το ΚΑΡΠΑ», δήλωσε ο επικελευστής Ιωάννης Σταθόπουλος.

«Ήταν αναίσθητο για 4 λεπτά»

Ο λιμενικός και ο επιβάτης δεν σταμάτησαν λεπτό να προσπαθούν να επαναφέρουν το 5χρονο κοριτσάκι… Το παιδί πήρε την πρώτη του ανάσα 4 λεπτά μετά.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου εισήχθη στην εντατική.

Η μικρούλα ήταν με τη μητέρα της και τα άλλα έξι παιδιά της οικογένειας στην προβλήτα του λιμανιού. Κάποια στιγμή έμεινε πίσω. Η μητέρα είχε απομακρυνθεί….

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook