H αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο Μενίδι στο οποίο φαίνονται δύο άνδρες να φεύγουν από το ξυλουργείο με μια μηχανή λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από τους άνδρες της πυροσβεστικής και της ασφάλειας, για τα αίτια που προκάλεσαν την ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα σε βιοτεχνία ξυλείας στο Μενίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής στο οποίο φαίνονται δύο άνδρες να φεύγουν από το σημείο με μια μηχανή λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη. Ο ένας έσπασε την τζαμαρία του κτιρίου και φέρεται να πέταξε τον μηχανισμό και ο άλλος τον περίμενε και έφυγαν με μηχανή.

Στο “πόδι” η γειτονιά από την ισχυρή έκρηξη 

Στις 04:30 τα ξημερώματα στη οδό Κλεισθένους στο Μενίδι, μια ισχυρότατη έκρηξη αναστάτωσε την περιοχή. Άμεσα στο σημείο κλήθηκαν πυροσβέστες προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα στο κτίριο που σχεδόν ισοπεδώθηκε ή αν υπήρχαν τραυματίες.

Επί τόπου μετέβησαν και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που απέκλεισαν τον χώρο, ενώ έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά ξεκίνησαν και στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Τα στελέχη των ΤΕΕΜ επιχειρούν να συλλέξουν υπολείμματα από ενδεχόμενο εκρηκτικό μηχανισμό που άγνωστοι πυροδότησαν στο κτίριο, ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο να γίνονταν παράνομες εργασίες στο χώρο.

Στο κτίριο που σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη, στεγαζόταν παλαιότερα βιοτεχνία ξυλείας, ενώ σύμφωνα με αναφορές το τελευταίο διάστημα γίνονταν εργασίες αποκατάστασης του προκειμένου να επαναλειτουργήσει ως επιχείρηση.

Βρέθηκε βαν με λαθραία τσιγάρα στο ξυλουργείο

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα βαν με λαθραία τσιγάρα στο υπόγειο του ξυλουργείου.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως πρόκειται για μια «μαφιόζικου» τύπου επίθεση που είχε στόχο να στείλει μήνυμα στα κυκλώματα που διακινούν λαθραία τσιγάρα.

Μετά από έρευνες στο εσωτερικό του ισοπεδωμένου ξυλουργείου, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα λευκό βαν στο εσωτερικό του οποίου βρήκαν ποσότητες με λαθραία τσιγάρα.

Το παράνομο εμπόρευμα μεταφέρεται στην Ασφάλεια ενώ σημαντική θεωρείται η κατάθεση του ιδιοκτήτη του ξυλουργείου, το οποίο εδώ και μήνες δεν λειτουργούσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook