Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός κατά την ενημέρωση για την φωτιά στη Βούλα είπε ότι πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, στα 8 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή

Γι αυτό μέσω του 112 στάλθηκε μήνυμα στις 16:20 στους κατοίκους της Βούλας για να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω της φωτιάς.


Αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα, που ενισχύθηκαν με δυνάμεις από την Πελοπόννησο, την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα. Από αέρος επιχειρούν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για εναέριο συντονισμό, θα οποία θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της μέρας. Επίσης ο στρατός διέθεσε ένα ελικόπτερο και η Ελληνική Αστυνομία 250 αστυνομικούς με 25 μοτοσικλέτες και 10 περιπολικά.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν πολλοί εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.


Για τα αίτια των πυρκαγιών γίνονται έρευνες από τα κατά τόπους ανακριτικά τμήματα και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν στην επικράτεια 61 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος του Π.Σ. απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, νε ενημερώνουν αμέσως σε περίπτωση πυρκαγιάς, να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των αρχών και να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook