Δεν μας «αποχαιρετά» η κακοκαιρία, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κλέαρχο Μανουσάκη

Ο μετεωρόλογος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στη χώρα μας και χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνες» δυο συγκεκριμένες ημέρες.

Όπως είπε την Παρασκευή και το Σάββατο θα έχουμε σφοδρές καταιγίδες λόγω της νέας «ψυχρής λίμνης», που έρχεται από την κεντρική Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του για τον καιρό ανέφερε σχετικά με την κακοκαιρία πως «η ψυχρή λίμνη θα συνεχίσει να στροβιλίζεται γύρω από τη χώρα μας, δηλαδή θα έχουμε αυτές τις ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα και σε συνδυασμό με τις έντονες θερμοκρασιακές διαφορές που δημιουργούνται αργά το μεσημέρι αλλά και το απόγευμα, θα εκδηλώνονται αυτές οι πολύ ισχυρές καταιγίδες που είδαμε και χθες, είχαμε προβλήματα προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «πολύ πιθανόν αντίστοιχα προβλήματα να δούμε και τις αμέσως επόμενες ημέρες».
«Από την Κεντρική Ευρώπη υπάρχει ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα μας απασχολήσει την Παρασκευή. Τα τελευταία προγνωστικά θέλουν την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι, δύο πολύ επικίνδυνες και δύσκολες ημέρες. Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να προστατευόμαστε από αυτά τα πολύ ισχυρά φαινόμενα που μπορεί να κρατάνε λίγο αλλά είναι ικανά να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Μεγάλη προσοχή και στους κεραυνούς» σημείωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook