Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε στον 44χρονο για τον φόνο του 22χρονο συγχωριανού του στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου Κρήτης.

Ο 44χρονος δράστης προσήχθη στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή για το άγριο φονικό του 22χρονου στο χωριό Αγουριό στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου στην Κρήτη, που έχει συγκλονίσει τους κατοίκους της περιοχής.

Ο 44χρονος που μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκε, παραδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αστυνομία και όταν ρωτήθηκε γιατί έφτασε στο έγκλημα είπε ότι θόλωσε το μυαλό του και σκότωσε τον συγχωριανό του γιατί του έβρισε τον νεκρό πατέρα.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης του φονικού μετά την αναβολή της απολογίας του μεταφέρθηκε από το Δικαστικό Μέγαρο, στα κρατητήρια Ρεθύμνου όπου και θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι να απολογηθεί.

Σύμφωνα με το cretalive.gr όταν ο 44χρονος παραδόθηκε στους αστυνομικούς αναφέρθηκε και στο πως ξεκίνησε η ένταση ανάμεσα στον ίδιο και τον 22χρονο και τι τον οδήγησε στο να τον σκοτώσει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν υπήρχαν προβλήματα μόνο μεταξύ της οικογένειας του δράστη και του θύματος αλλά και ευρύτερα μεταξύ των ιδίων των οικογενειών ενώ γίνεται λόγος για «βαρύ» κλίμα στο χωριό που αριθμεί λιγοστούς κατοίκους. Το σκηνικό φαίνεται ότι εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις. Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 22χρονος – με φόντο το μνημόσυνο για τους τρεις μήνες από τον θάνατο του πατέρα του 44χρονου – φέρεται να είπε στον δράστη βαριές κουβέντες για νεκρούς και ζωντανούς. Μάλιστα μπροστά στο επεισόδιο ήταν συγγενείς του 22χρονου αλλά και γείτονες. Κάποιοι εξ αυτών υποστηρίζουν ότι είχε πιει κάτι παραπάνω, κάτι που μένει να αποδειχθεί από τα ευρήματα αλλά και τις καταθέσεις.

Ακολούθησε λογομαχία ανάμεσα στον 44χρονο και τον 22χρονο που έληξε λίγο μετά και ο καθένας πήρε τον δρόμο του. Λίγο αργότερα ο 22χρονος περπατούσε κοντά στο σπίτι της αδερφής του. Μπροστά ήταν η ίδια, ο αδερφός του και ο πατέρας του. Τότε ο 44χρονος πέρασε από το σημείο με το αυτοκίνητο του προκειμένου όπως ισχυρίστηκε να πάει στα ζώα του. Εκεί οι δύο άνδρες φέρεται να διαπληκτίστηκαν εκ νέου με τον 22χρονο να φέρεται να επαναλαμβάνει τις βαριές κουβέντες που είχε πει λίγο πριν. Τότε ο 44χρονος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον 22χρονο τέσσερις φορές.

Αύριο το τελευταίο αντίο

Η κηδεία του θύματος θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 14 Ιουνίου στις 17:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής. Η σορός του 22χρονου θα βρίσκεται στο σπίτι του από τις 13:00 το μεσημέρι ενώ η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού Αγίου Μάμα.

Στο χωριό παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς τα σπίτια του δράστη και του θύματος είναι πολύ κοντά και υπάρχει κίνδυνος για βεντέτα.

Δείτε εδώ τι είπαν η σύζυγος και ο πεθερός του θύματος 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook