«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε φωτογραφία σε εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κρήτη όπου οι επίσημοι είναι στην εξέδρα και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης βρίσκεται ακριβώς από κάτω και μόνος.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια του Αγιασμού, αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης, κληρικοί και αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκονται πάνω σε μία υπερυψωμένη εξέδρα, ενώ ο κ. Γιώργος Καπελλάκης είναι μόνος του και κάτω από την εξέδρα καθώς δεν είχε προβλεφθεί μια ράμπα για να μπορέσει να έχει πρόσβαση με το αναπηρικό του αμαξίδιο .

Η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί! Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.
Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν. Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Γιώργος Καπελλάκης, τον οποίο ευχαριστώ θερμά: “Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία”».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook