Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και άλλοι δώδεκα κατηγορούμενοι για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017 με 25 νεκρούς.

Για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, κατά πλειοψηφία, κρίθηκαν ένοχοι άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων η πρώην δήμαρχος της Μάνδρας, αντιπεριφερειάρχες, δασαρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων.

Οι 8  κατηγορούμενοι  κατά περίπτωση κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβων απο αμελεια ενώ και αυτοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη της παραβίασης καθήκοντος.

Το δικαστήριο μετά από πολύμηνη διαδικασία αθώωσε ομόφωνα τους δώδεκα κατηγορουμένους για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων που τους οδήγησαν στο εδώλιο.

Σε ό,τι αφορά αυτούς που αθωώθηκαν, πρόκειται για υπαλλήλους δασαρχείου, τον τότε δήμαρχο Μεγάρων, τον τότε δήμαρχο Ελευσίνας, υπαλλήλους πολεοδομίας και υπαλλήλους επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων.

Σε ο,τι αφορά την Ρένα Δούρου το δικαστήριο την κήρυξε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και, κατά πλειοψηφία με ψήφους δύο προς ένα, αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο,  ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Η διαδικασία συνεχίζεται και εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου επι των ποινών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook