Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και κυρίως κοκαίνης εξαρθρώθηκε από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ στα νότια Προάστια και ως αρχηγός φέρεται αστυνομικός, ο οποίος και συνελήθη μαζί με τρία ακόμη άτομα.

Ο αστυνομικός που συνελήφθη ως αρχηγός του κυκλώματος διακίνησης κοκαίνης. είναι 33 χρόνων,  χαμηλόβαθμος και υπηρετεί σε τμήμα των νοτίων Προαστίων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης από το Σεπτέμβριο του 2021 έκαναν διακίνηση (προμήθεια, αποθήκευση, κατοχή, πώληση) κοκαΐνης, στα νότια προάστια της Αττικής.

Φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον σε 162 περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 4 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών και 37 άτομα για προμήθεια ναρκωτικών, τα οποία δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης ( modus operandi ) της εγκληματικής οργάνωσης και τους διακριτούς ρόλους κάθε μέλους αυτής διαπιστώθηκε ότι:

Το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, που είναι αστυνομικός υπηρετών σε Υπηρεσία της Αττικής, ήταν επιφορτισμένος με την αναζήτηση και την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών. Έτερο μέλος της οργάνωσης αναλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών σε κατάστημα που διατηρεί στα νότια προάστια της Αττικής.
Τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με την περαιτέρω διάθεση των ναρκωτικών ουσιών στους τελικούς χρήστες. Επέλεγαν πολυσύχναστους χώρους για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ουσιών και κυρίως υπαίθριους χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων των νοτίων προαστίων, ενώ κάποιες φορές προμήθευαν και «κατ’ οίκον» τους «πελάτες» του.

Κωδικοί

Μάλιστα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο των επικοινωνιών τους κωδικοποιημένες φράσεις, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους:

ναρκωτικές ουσίες: «κάλτσες», «μπυρίτσες», «σουβλάκια», «μικρό», «κόκα κόλα», «θέμα»
ποσότητες κοκαΐνης: «ώρα», «λεπτό», «οχτάρια», «κομμάτια», «μέτρο», «βιβλία», «συνδρομή», «βράχος», «στικάκι», «παιχνίδι»
ποιότητα κοκαΐνης: «καλό παιδί»,
χρήματα : «παπούτσια»,
αγορά ποσότητας «επί πιστώσει»: «αέρα».

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, απογευματινές ώρες της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022, κατά την οποία δύο από τα μέλη αυτής κατελήφθησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος των νοτίων προαστίων να πραγματοποιούν αγοραπωλησία ναρκωτικών και συνελήφθησαν, ενώ κατά την επακόλουθη έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1,08 γραμ. κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ

Στις έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες και οχήματα, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1. 2 αυτοκίνητα,
2. 29,15 γραμ. κοκαΐνης,
3. 2,57 γραμ. κάνναβης,
4. 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
5. 9 σύριγγες,
6. ουσίες πρόσφορες για νόθευση ναρκωτικών ουσιών,
7. πλήθος φιαλιδίων με άγνωστες ουσίες,
8. συσκευή καπνίσματος ναρκωτικών ουσιών,
9. 13 κινητά τηλέφωνα,
10. 8.040 ευρώ και 700 δολάρια,
11. 3 κλειδιά τραπεζικών θυρίδων,
12. 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
13. πλήθος μέσων ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεδομένων ( USB – stick ),
14. πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και
15. πλαστικός ηλεκτρικός φανός ερυθρού και μπλε χρώματος, όμοιος με αυτούς που χρησιμοποιούνται από υπηρεσιακά οχήματα.
16. Τα κατασχεθέντα οχήματα θα παραδοθούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Δ.Δ.Δ.Υ.), ο ι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τα χρηματικά ποσά θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook