Σε ύφεση είναι από το πρωί σήμερα Κυριακή (19/6/22) η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Εύβοια και απειλούσε το χωριό Κρεμαστό.

Βελτιωμένη χαρακτηρίζεται από την Πυροσβεστική η εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια.

Ολονύκτια μάχη έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις, οι οποίες είχαν ενισχυθεί με πυροσβέστες από όλη τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική, ενώ με το πρώτο φως του ήλιου σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα για να συμβάλλουν στην κατάσβεση. Έτσι στην περιοχή επιχειρούν εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

H Πυροσβεστική έκανε από χθες λόγο για δύσκολη πυρκαγιά, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις το απόγευμα, αλλά όπως ανέφερε αργά το βράδυ το συντονιστικό όργανο της περιοχής, το μέτωπο έχει «προσδιοριστεί».

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν  οι πυροσβέστες

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κρεμαστού, όπου και το δύσκολο μέτωπο, καθώς η μαίνεται φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Ιουνίου.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η οποία ενισχύθηκε και με νέες δυνάμεις μετά την αποχώρηση των εναέριων μέσων, το μέτωπο της φωτιάς ήταν ανεξέλεγκτο μέχρι αργά το βράδυ καθώς τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων δυσχέραιναν το δύσβατο του εδάφους αλλά και οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (οι 3 εκ των οποίων είναι Ε.ΜΟ.Δ.Ε) και 32 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τις απογευματινές ώρες και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος δηλώνει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα με το πρώτο φως της ημέρας.

Όπως γράφει το evima.gr ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός δήλωσε πως δεν κινδυνεύουν μέχρι στιγμής κατοικίες, όμως απαιτείται η προσοχή όλων μας.

«Η φωτιά στον Κρεμαστό έχει μεγάλο μέτωπο και ο αέρας παραμένει δυνατός. Επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν από όλες τις πλευρές του μετώπου και υποστηρίζονται από υδροφόρες και χωματουργικά της Περιφέρειας και του Δήμου. Δεν κινδυνεύουν ως στιγμής κατοικίες, όμως απαιτείται η προσοχή όλων μας».

Εκκενώθηκε το χωριό Κρεμαστός

Νωρίτερα  αργά το απόγευμα του Σαββάτου

Η απομάκρυνση των κατοίκων από το Κρεμαστό Ευβοίας , όπου πλησίασε η φωτιά, ήταν προληπτική και έγινε προς το Τραχήλι.

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Γαία και Κρεμαστού Ευβοίας. Πριν από λίγο στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Κρεμαστού Ευβοίας προκειμένου να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους το χωριό και να κατευθυνθούν προς την περιοχή Τραχήλι.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά λόγω του δύσβατου του σημείου αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στο Κρεμαστό Ευβοίας από το evima.gr

H φωτιά ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Γαία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε σημείο με ελαιόδενδρα, σε  δασική  περιοχή με χαμηλή ξερή βλάστηση, στην κεντρική Εύβοια. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να ελεγχθεί το μέτωπο σήμερα.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, καθώς η φωτιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό όπου καίγονται πεύκα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου που μίλησε στο evima.gr στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας.

Στην περιοχή υπάρχουν οικισμοί και ο αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης δήλωσε στο evima.gr ότι οι φλόγες έφτασαν στην είσοδο του χωριού Κρεμαστός και ήταν πεύκα. Ωστόσο, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν έχει απειληθεί χωριό της περιοχής από τη φωτιά, μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το απόγευμα του Σαββάτου οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν και υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Ειδικότερα, επιχειρούν 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό).

Σύμφωνα με τη Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου και για αύριο Κυριακή, 19 Ιουνίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Με εντολή αρχηγού ΠΣ κλιμάκιο ΔΑΕΕ μεταβαίνει για διερεύνηση αιτιών.


Για τη φωτιά στη Γαυρολίμνη Ναυπακτίας, που ξέσπασε πριν τις 5 το απόγευμα. συνελήφθησαν 3 εργάτες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook