Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση αγνοούμενων μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο μήκους 14 μέτρων, το οποίο βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο 1,8 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Δήλου, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Από τους 108 διασωθέντες που μεταφέρθηκαν στη Μύκονο, από το ναυάγιο ανοιχτά της Δήλου οι 24 είναι γυναίκες, τα 21 είναι παιδιά και οι 63 άνδρες.

Το έργο των Λιμενικών Αρχών είναι δύσκολο αφού οι 108 διασωθέντες μετανάστες δεν δίνουν ακόμα ακριβή εικόνα για τον αριθμό των αγνοουμένων. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τέσσερις ακόμη ανθρώπους, όμως οι Αρχές δεν αποκλείουν ο αριθμός τους να φθάσει τους οκτώ, σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες.

Ανάμεσά τους υπάρχουν τρία παιδιά, ηλικίας τριών, οκτώ και 15 ετών. Όλα θα ξεκαθαρίσουν μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των διασωθέντων. Η διαδικασία γίνεται με τη βοήθεια δύο διερμηνέων. Οι Αρχές μέσω έρευνας προσπαθούν να εντοπίσουν τους διακινητές οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι δύο ή τρεις και πιθανότατα να βρίσκονται ανάμεσα στους ναυαγούς.

Φαίνεται πως ο προορισμός τους πάντως δεν ήταν η Μύκονος αλλά η Ιταλία.

Στην έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, συμμετέχουν πλωτά του Λιμενικού και αναμένεται να καταφθάσει κλιμάκιο των Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook