Έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού.

Η πιο ζεστή μέρα του επερχόμενου καύσωνα αναμένεται να είναι η αυριανή, Πέμπτη (23/6/22).

Θερμές αέριες μάζες θα ανεβάσουν κατακόρυφα τις επόμενες μέρες τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. Η ζέστη θα είναι έντονη και όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει.

Σήμερα, Τετάρτη, ο καιρός θα είναι ζεστός και αίθριος. Ηλιοφάνεια προβλέπεται σε όλη τη χώρα και στα ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά μας, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθεί λίγη συννεφιά, αραιή κατά βάση, λίγο πιο πυκνής στη βόρεια Ελλάδα. Ενώ σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, πιθανόν το μεσημέρι και το απόγευμα, να σημειωθούν τοπικές βροχές, μικρής έκτασης.
Στο κόκκινο η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, με το θερμόμετρο να φτάνει το μεσημέρι τους 35-37 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και οι υψηλότερες τιμές προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, με τον υδράργυρο στους 37-39 βαθμούς. Σε άνοδο όμως η θερμοκρασία και στα νησιά του Αιγαίου, όπου θα πλησιάσει στα νότια τους 35-36 βαθμούς.

Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη, 3-5 μποφόρ στα δυτικά και νότια, και στα Δωδεκάνησα μέχρι 6. Στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου μεταβλητοί 2-4 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται λιακάδα με αραιή συννεφιά μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μέχρι 2-4 μποφόρ, βόρειοι στρεφόμενοι σε νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Πιθανόν να σημειωθούν κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών διάσπαρτες μπόρες στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι 2-4 μποφόρ στο Θερμαϊκό.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από το MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook