Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το μόλις λίγων ωρών βρέφους που γεννήθηκε πάνω στη βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς, ανοιχτά της Λέσβου.

Ένα υγιέστατο αγοράκι έφερε στη ζωή μία νεαρή πρόσφυγας από την Ερυθραία της Ανατολικής Αφρικής μεσοπέλαγα σε μία βραχονησίδα ανατολικά της Λέσβου χωρίς ιατρική βοήθεια.


Η μητέρα και το βρέφος αυτή την ώρα βρίσκονται στην αίθουσα τοκετών του Βοστάνειου νοσοκομείου και είναι καλά στην υγεία τους.

Η γέννηση του βρέφους ήταν επεισοδιακή καθώς η ετοιμόγεννη γυναίκα ήταν σε μία βάρκα μαζί με άλλα 29 άτομα που ξεκίνησαν τα ξημερώματα από τα παράλια της Τουρκίας και έφτασαν στη νησίδα Μπαρμπαλιάς στα Τοκμάκια, ανατολικά της Λέσβου.

Η μεγάλη περιπέτεια ξεκίνησε όταν η βάρκα έμεινε ακυβέρνητη. Οι πρόσφυγες κατάφεραν να επικοινωνήσουν και να ζητήσουν βοήθεια, δίνοντας το στίγμα τους. Η ετοιμόγεννη γυναίκα βρέθηκε στα βράχια όταν άρχισε η διαδικασία του τοκετού με τις υπόλοιπες γυναίκες να προσπαθούν να τη βοηθήσουν για να γεννήσει.

Το σκάφος του Λιμενικού που προσέγγισε τους πρόσφυγες τους μετάφερε στο λιμάνι της Μυτιλήνης , όπου το ασθενοφόρο του παρέλαβε τη γυναίκα και το νεογνό και τους μετέφερε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, όπου βρίσκονται σε καλή κατάσταση με ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου να τους φροντίζει.

Όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook