Ο ληστής μπήκε εύκολα σε βιοτεχνία στη Νέα Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης για να κλέψει αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και έναν πελάτη.

Ο ληστής κατάφερε και πέρασε απαρατήρητος μέχρι το γραφείο του ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας στη Νέα Ευκαρπία στη Θεσσαλονίκη , απ όπου βρήκε κι έκλεψε 500 ευρώ αλλά δεν πρόλαβε να φύγει γιατί τον «πήραν είδηση» ένας πελάτης και ο 33χρονος ιδιοκτήτης που άρχισαν να τον κυνηγούν.

Στο βίντεο, που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και μεταδίδει το OPEN, φαίνονται, λεπτό προς λεπτό, όλα τα στάδια της κινηματογραφικής ληστείας και καταδίωξης.

Αρχικά, φαίνεται η στιγμή που ο ένας εκ των δύο δραστών , ο άλλος είχε μείνει στο αυτοκίνητο, βγαίνει τρέχοντας από το γραφείο του 33χρονου ιδιοκτήτη, ο  οποίος όμως  τον είχε δεί κι άρχισε να τον καταδιώκει. Για κακή του τύχη μάλιστα ο πελάτης που ήταν στη βιοτεχνία του έβαλε τρικλοποδιά και ο ληστής έπεσε κάτω.  Ο 33χρονος ιδιοκτήτης τότε τον έπιασε και τον ακινητοποίησε κάνοντάς του κεφαλοκλείδωμα.

Φαίνεται καθαρά  η μάχη που ακολούθησε μεταξύ ιδιοκτήτη και κακοποιού, προκειμένου εκείνος να απεγκλωβιστεί από τα χέρια του 33χρονου και να επιβιβαστεί στο μαύρο αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο συνεργός του για να το σκάσουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο δράστης μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με τον 33χρονο που τον είχε «γραπώσει» για τα καλά. Ακριβώς εκείνο είναι και το σημείο, που ο οδηγός πατάει γκάζι και φεύγει, με τον ιδιοκτήτη να κρέμεται κυριολεκτικά από το όχημα. Το αποτέλεσμα ήταν οι κακοποιοί να τον σύρουν για τέσσερα ολόκληρα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο.

Ο 33χρονος ιδιοκτήτης παρέμενε στο αυτοκίνητο κρατώντας το ληστή , όμως κάποια στιγμή ο δεύτερος συνεργός τον απείλησε ότι εκεί που θα πάνε θα τον σκοτώσουν. Έτσι ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητο των δραστών ο 33χρονος πήδηξε έξω, έκανε ωτοστόπ και ξαναγύρισε στην επιχείρηση του.

Όπως είπε ο πατέρας του δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος , αλλά ο ληστής τον δάγκωσε και για προληπτικούς λόγους πήγε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τελικά η Αστυνομία κατάφερε και συνέλαβε τους δύο δράστες , ηλικίας 41 και 45 ετών,οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε ποινική δίωξη για ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία και, κατά περίπτωση, για παράνομη κατακράτηση, απειλή, επικίνδυνες και απλές σωματικές βλάβες. Οι δύο άντρες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε κρατούνται.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook