Συνολικά τρείς νεκροί και τέσσερις τραυματίες εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί, είναι ο τραγικός απολογισμός από τη νύχτα-θρίλερ με τα δύο αιματηρά περιστατικά στα Κάτω Πατήσια και στους Αγίους Αναργύρους .

Τρεις νεκροί και τραυματίες είναι ο απολογισμός των ένοπλων συμπλοκών που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (2/7) σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους με τα δυο περιστατικά να έχουν ως πρωταγωνιστή έναν άνδρα Αλβανικής υπηκοότητας που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, αφού πρώτα είχε σκοτώσει ένα άτομο στην οδό Κουρτίδου.

Οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από τα πυρά, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ χτές το βράδυ  τους επισκέφτηκε για να μάθει νέα για την κατάσταση τους  και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης διατηρούσε φανοποιείο, είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη περίπου 25 ετών.

Τα άτομα που εμπλέκονται στο επεισόδιο είναι σεσημασμένα για υποθέσεις ναρκωτικών. Μάλιστα, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της ΕΛΑΣ, πρόκειται για ξεκαθάρισμα διαφορών που είχαν οι δύο ομάδες, καθώς όπως φαίνεται γνωρίζονταν και είχαν δώσει και ραντεβού στα Κάτω Πατήσια απ όπου ξεκίνησε και το αιματηρό επεισόδιο.

Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης στα Κάτω Πατήσια
Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 21:30, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια, έγινε συμπλοκή συνολικά επτά ανθρώπων, χωρίς να είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι.

Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου Mercedes πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.
Την μοτοσικλέτα ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος, με αυτοκίνητο Audi, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο πρόσωπα. Ο πατέρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛΑΣ, πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιου του και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Ο συνοδηγός του Audi, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα, άλλο πρόσωπο που επέβαινε στη Mercedes εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, σταμάτησε διερχόμενο οδηγό και υπό την απειλή όπλου του πήρε το όχημα και διέφυγε.

Η Άμεση Δράση άρχισε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που διέφυγε από τα Πατήσια. Τον εντόπισε στη λεωφόρο Δημοκρατίας 124, στους Αγίους Αναργύρους, όπου πιθανολογείται ότι είχε σκοπό να διαπράξει ληστεία σε μπαρ.


Ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Το περιπολικό τον ακολούθησε. Τότε ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε σφαίρα ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον ένοπλο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook