Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία, με τους ανέμους να πνέουν πολύ ισχυροί και να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Από την φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα υπάρχει κίνδυνος για τουλάχιστον τρία χωριά στα όρια της Ηλείας με την Αχαΐα, όπου οι κάτοικοι έλαβαν εντολή εκκένωσης.

Πλέον μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται 3-4 χλμ από το χωριό Βάλμη Ηλείας, όπου η φωτιά έχει προχωρήσει και καίει το δάσος Κοτρώνας.


Οι κάτοικοι χωριών στην Ηλεία περνούν εφιαλτικές στιγμές λόγω του πύρινου μετώπου.

Μήνυμα για εκκένωση από το 112 εκτός από τους κατοίκους της Βάλμης, έλαβαν και οι κάτοικοι των περιοχών Κοτρώνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπορέικα.

Ώρα με την ώρα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυξάνονται ενώ με την απόσυρση – λόγω ώρας – των εναάριων μέσων το έργο της κατάσβεσης έχουν αναλάβει οι επίγειες δυνάμεις.


Η εικόνα που έδωσε η Πυροσβεστική, τις βραδινές ώρες, είναι ότι η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ενεργές.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη. Δείτε εδώ πως ξεκίνησε η φωτιά

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook