Έτσι βρέθηκαν τα 20.000 ευρώ για την εγγύηση του Πέτρου Φιλιππίδη

Όπως είναι γνωστό, την Παρασκευή (01/07) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αποφυλακίζεται λοιπόν με περιοριστικούς όρους και πλέον αναμένει την έγκριση των γιατρών για να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο που συνεχίζει να νοσηλεύεται, μετά το ελαφρύ εγκεφαλικό που υπέστη.

Έτσι, η προσωρινή κράτηση που είχε επιβληθεί στον ηθοποιό αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, πριν από περίπου ένα έτος, αντικαθίσταται με τους εξής όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και επιβολή εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ. Η εγγύηση θα πρέπει να καταβληθεί εντός προθεσμίας δέκα ημερών.

Μιλώντας στο Πρωινό την Τρίτη, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αποκάλυψε πως το ποσό των 20.000 ευρώ συγκεντρώθηκε και καταβλήθηκε. Παράλληλα ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού ανέφερε πως και ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν ανάμεσα σε αυτούς που βοήθησαν, με έμμεσο τρόπο, στη συγκέντρωση της εγγυοδοσίας.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, παραγγέλθηκε από τον Εισαγγελέα η αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη. Καταβλήθηκε η εγγυοδοσία των 20.000 ευρώ και θα τηρηθούν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Θέλω να γίνει κατανοητό, ότι δεν αφέθηκε ελεύθερος ο Πέτρος Φιλιππίδης για λόγους υγείας, όπως κάποιοι εσφαλμένα διακινούν. Ο Πέτρος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν είναι ύποπτος φυγής και επειδή δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει άλλα αδικήματα. Οι λόγοι υγείας που υπάρχουν καθόλου δεν ελήφθησαν υπόψιν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Τα 20.000 ευρώ της εγγύησης συγκεντρώθηκαν από τους συγγενείς του ηθοποιού. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Σπύρο Μπιμπίλα που επικοινώνησε με την Ελπίδα Νίνου και της είπε για ένα ποσό της τάξεως των 2.000 ευρώ, το οποίο προέρχεται από πνευματικά δικαιώματα. Και αυτό το ποσό, πράγματι εισπράχθηκε και συνέβαλε κι αυτό στο να συγκεντρωθούν οι 20.000 ευρώ που είναι το ποσό της εγγυοδοσίας» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Λίγη ώρα μετά ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε ζωντανά στο Πρωινό και εξήγησε πως: «Είναι λάθος η έκφραση. Δε βοήθησα για να βρεθούν χρήματα. Τα χρήματα αυτά υπήρχαν και ο δικαιούχος θα έπρεπε να τα πάρει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook