Συναγερμός χτύπησε τα ξημερώματα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο από μεγάλη έκρηξη στο ΑΤΜ.

Από την έκρηξη στο Σισμανόγλειο καταστράφηκε ολοσχερώς το ΑΤΜ και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο ισόγειο του νοσοκομείου, όπως και στον πρώτο όροφο.

Οι δράστες φορούσαν στολές γιατρών και ιατρικές μάσκες ενώ ο ένας κρατούσε πιστόλι και απείλησαν τον υπάλληλο φύλαξης του «Σισμανόγλειου» νοσοκομείου, λέγοντας του να μην φωνάξει και να παραμείνει ψύχραιμος.

Στη συνέχεια οι δράστες έφτασαν στο χώρο που βρίσκεται το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων και προκάλεσαν έκρηξη με σκοπό να αφαιρέσουν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο ισόγειο του νοσοκομείου, όπως και στον πρώτο όροφο, ενώ το ΑΤΜ, καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι δράστες στη συνεχεία απομακρύνθηκαν από το σημείο, ενώ παραμένει άγνωστο αν κατάφεραν να αφαιρέσουν χρήματα καθώς το πιθανότερο είναι από την έκρηξη τα χαρτονομίσματα να είχαν καταστραφεί.


Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες, αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρίες.

Πλεύρης: Εγκληματική και τρομοκρατική η επίθεση

Ο υπουργός Υγείας ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο, ανέφερε πως υπήρξε μία εκτεταμένη καταστροφη, ενώ όπως τόνισε οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί εντός της ίδιας ημέρας.

Ο υπουργός μίλησε για μία εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια, ενώ επισήμανε πως προέχει πάνω απ΄όλα η ανθρώπινη ζωή και οι εργαζόμενοι.

«Μέτρα για την ασφάλεια των νοσοκομείων υπάρχουν, ωστόσο η φύλαξη τους γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο θεωρείται από μόνη της επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς. Το βασικό είναι να επέλθει ηρεμία στους εργαζόμενους που είδαν στο χώρο τους να γίνεται μία επίθεση», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Φωτογραφίες: newpost.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook