Βίντεο ντοκουμέντο από την εκτίναξη της 61χρονης Αγγλίδας από τα αέρια τουρμπίνων αεροσκάφους, την ώρα της απογείωσης από το αεροδρόμιο της Σκιάθου, έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Skiathoslife.gr.

Η 61χρονη Αγγλίδα διακρίνεται (με το βέλος) να βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο δίπλα στην θάλασσα αρκετά μέτρα μακριά από το τοιχίο και το πεζούλι που αρχικά ανέφεραν οι πληροφορίες αλλά ακριβώς στην ίδια ευθεία με τις τουρμπίνες του boeing του αεροσκάφους, ενώ απογειώνεται . από το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η ίδια όχι μόνο προσπαθεί να αποφύγει το κύμα αερίων, που δημιουργείται κατά την απογείωση του αεροσκάφους, αλλά σηκώνει και τα χέρια με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στη θάλασσα και να υποστεί τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που την οδήγησαν στο Νοσοκομείο του Βόλου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως ακόμα μια γυναίκα μικρότερης ηλικίας πέφτει στο έδαφος χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Μετά το συμβάν με τον τραυματισμό της Βρετανίδας τουρίστριας, η Εισαγγγελία  διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Τι απαντά η Fraport για τον τραυματισμό Βρετανίδας 

Η απάντηση της Fraport σε ερώτημα που έθεσε η ΕΡΤ για το περιστατικό τραυματισμού μιας 61χρονης Βρετανίδας από τα αέρια τουρμπίνας αεροσκάφους που απογειωνόταν αναφέρει ότι το συμβάν σημειώθηκε εκτός του χώρου του αεροδρομίου και ότι “ ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του αερολιμένα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων παραχώρησης, και επομένως και του αεροδρομίου, και οτιδήποτε λαμβάνει χώρα εκτός αυτού δεν υπόκειται στην ευθύνη του”.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο  αερολιμένας Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο ευρωπαϊκών προτύπων, το οποίο είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Σχετικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στις 05/07/2022 και το οποίο αφορά τον τραυματισμό 61χρονης Βρετανίδας, που βρισκόταν εκεί για να κινηματογραφήσει τις απογειώσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο Σκιάθου, διευκρινίζεται ότι αυτό σημειώθηκε σε χώρο εκτός του αεροδρομίου Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».
Υπογραμμίζεται ότι ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του αερολιμένα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων παραχώρησης, και επομένως και του αεροδρομίου, και οτιδήποτε λαμβάνει χώρα εκτός αυτού δεν υπόκειται στην ευθύνη του. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα της εταιρίας αποτελεί πάντα η ασφαλής και ομαλή λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των επιβατών”.

Και άλλοι τραυματισμοί
Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ατύχημα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου, ένας 79χρονος άνδρας που κινούνταν στον δρόμο δίπλα από τον αεροδιάδρομο της Σκιάθου, είδε το αεροπλάνο να κατεβαίνει, αλλά εκτίμησε πως θα προλάβαινε να απομακρυνθεί από το σημείο. Επιτάχυνε το βήμα του, χωρίς επιτυχία ωστόσο. Από το κύμα αερίων του αεροπλάνου, ο περιπατητής εκτινάχθηκε στη θάλασσα σε απόσταση 10 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook