Ξεκινούν σήμερα το απόγευμα τα sms για τον εμβολιασμό των ηλικιών 60 έως 64 - Πώς θα κλείνουν ραντεβού όσοι δεν λάβουν sms

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τα ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης, για τις ηλικιακές ομάδες 60-64 ετών, ενώ σήμερα ανοίγει και η αντίστοιχη πλατφόρμα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο, όσοι πολίτες έκαναν την εγγραφή τους λίγο πριν (ή μετά) το άνοιγμα των ραντεβού για την ηλικιακή τους ομάδα δεν θα λάβουν SMS και πρέπει να κλείνουν τα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό από το emvolio.gov.gr, τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ.

Ειδικότερα, η προ κράτηση ραντεβού εφαρμόζεται μόνο για όσους πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση (ehealth.gov.gr) διότι μόνο για αυτούς υπάρχουν εξακριβωμένα στοιχεία επικοινωνίας (αριθμός κινητού τηλεφώνου και email).

Έτσι, θα λάβουν SMS μόνο όσοι έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση περίπου μία εβδομάδα πριν ανοίξουν τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδα στην οποία ανήκουν.

Πώς θα «κλείσουμε» ραντεβού

Υπενθυμίζεται πως όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού με τέσσερις τρόπους.

Οι τρόποι αυτοί είναι οι εξής:

Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείo το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.
Μέσω άυλης συνταγογράφησης. Εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
Αλλά και μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα δίνει και τη δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί μόνο ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα για το κλείσιμο του ραντεβού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook