Άγιος Παΐσιος: Πλήθος πιστών στον τάφο του για την αγρυπνία (εικόνες&video)
Πλήθος πιστών έχει συγκεντρωθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης για να προσκυνήσει τον τάφο του Αγίου Παϊσίου που γιορτάζει σήμερα.
Όπως επισημαίνει το ekklisiaonline.gr, που δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες από τον τάφο του Αγίου Πασίου, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης χθές ξεκίνησε η Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία και σήμερα θα συνεχιστούν οι εόρτιες εκδηλώσεις με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γέρων Παΐσιος εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου 1994 στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Έπασχε από καρκίνο στο παχύ έντερο. Στο τέλος του Ιουνίου οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι τα περιθώρια ζωής του ήταν δύο με τρεις εβδομάδες το πολύ. Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου (γιορτή της Αγίας Ευφημίας) κοινώνησε για τελευταία φορά γονατιστός μπροστά στο κρεβάτι του. Τις τελευταίες μέρες της ζωής του αποφάσισε να μην παίρνει φάρμακα ή παυσίπονα, παρά τους φρικτούς πόνους της ασθένειάς του. Τελικά απεβίωσε την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 και ώρα 11:00 σε ηλικία 69 ετών και ενταφιάστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή – Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην Εορτή του, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών.
Η αγιοκατάταξη του γέροντος Παϊσίου έγινε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον Ιανουάριο του 2015.
Ολες οι Ειδήσεις
- H Πέγκυ Ζήνα πήρε τη θέση της Παπαρίζου στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Περιστέρι (Βίντεο)
- Ακυρώθηκαν PET SCAN ασθενών στο ΠΑΓΝΗ λόγω των μπλόκων των αγροτών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Δεν έγινε η αερομεταφορά του ραδιοφαρμάκου
- Καϊράτ Αλμάτι – Ολυμπιακός 0-1:Σημαντικό «διπλό» του Θρύλου στην παγωμένη Αστάνα
- Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Ισόβια και 6 χρόνια κάθειρξη στον εκτελεστή και 9 χρόνια στον συνεργό του
- Μίνα Αρναούτη για την υπόθεση Παντελίδη: «Είμαι λυπημένη και απογοητευμένη με την απόφαση του Εφετείου, είναι άδικη (βίντεο)
- «Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΛΗ»: Η Χριστίνα Βίδου συναντά τον Χρήστο Νικολόπουλο – Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 00.00, στον ΣΚΑΪ (Τρέϊλερ)
- ΕΡΤnews: «365 Στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – «Το ναυάγιο του πλοίου Χρυσή Αυγή» – Πέμπτη 11.12.2025
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι: Το κορυφαίο ευρωπαϊκό ντέρμπι ζωντανά στο MEGA – Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 22:00
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook