Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στη Σάμο, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνεται από τους δυνατούς ανέμους.

Από την μεγάλη φωτιά κάηκε το Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα καθώς και διάσπαρτες κατοικίες κοντά στο Παλαιοχώρι της Σάμου.

Η φωτιά φαίνεται να έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη Δυτική Σάμο με την αγωνία να κορυφώνεται ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης για τα χωριά Λιμνιώνας και Μακριά Πούντα.

Η Πυροσβεστική θα δώσει ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να περιορίσει τις πύρινες εστίες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, ενώ υπήρχε και η βοήθεια από πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα μέχρι να πέσει η νύχτα. Βοηθούν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους – Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο

«Κινδυνεύουμε να καούμε, σας εκλιπαρούμε, βοηθήστε μας» είναι η δραματική έκκληση των κατοίκων, μέσα από το protothema.gr, ενώ η Αννίτα Κωστίδου, που έχει σπίτι στην περιοχή δίνει με δήλωσή της, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

«Η μητέρα μου με την κόρη μου τα μάζεψαν και έφυγαν, διότι η φωτιά έχει πλησιάσει πολύ κοντά. Τώρα μαθαίνω πως οι φλόγες έχουν μπει στο διπλανό σπίτι από το δικό μας, κοντεύουμε να τρελαθούμε» είπε

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook