Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Ορνέ Ρεθύμνου.

Iσχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντές, το προσωπικό της Περιφέρειας και του Δήμου Αγίου Βασιλείου επιχειρούν για να περιορίσουν τις φλόγες στην μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες έφτασαν μέχρι και το χωριό Ορνέ με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη να λαμβάνει την απόφαση να εκκενωθεί η περιοχή.
«Η φωτιά έφτασε έξω από το χωριό κι έτσι πήραμε την απόφαση της εκκένωσης της περιοχής. Αυτή τη στιγμή τα εναέρια μέσα έχουν φτάσει και επιχειρούν κι αυτό σίγουρα θα βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα της φωτιάς», τόνισε μιλώντας στο cretapost ο κ. Ταταράκης.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα. Παράλληλα, στην μάχη με τις φλόγες συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Δείτε εικόνες από το neakriti.gr

Επιχείρηση απεγκλωβισμού 92χρονης

Σύμφωνα με το neakriti.gr η ατμόσφαιρα στο χωριό Ορνέ είναι αποπνικτική λόγω των πυκνών καπνών, ενώ οι νεότεροι σε ηλικία προσπαθούν να φυγαδεύσουν τους ηλικιωμένους σε κοντινά χωριά και συγγενικά σπίτια. Παράλληλα, κτηνοτρόφοι απομάκρυναν τα ζώα τους από την περιοχή.

Οι κάτοικοι του οικισμοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι ενώ δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο, ζήτησαν αρχικά την συνδρομή του Κέντρου Υγείας Σπηλίου προκειμένου μια 92χρονη κατάκοιτη να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο τελικά δεν μπορεί να προσεγγίσει ασθενοφόρο και έτσι η ΕΛΑΣ αναμένει την κόρη της ηλικιωμένης, η οποία εφόσον δεν μπορέσει να μεταφέρει την ηλικιωμένη, θα επιστρατευτεί το περιπολικό που βρίσκεται έξω από το σπίτι της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook