Δύο είναι τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασε η φωτιά, σε Ροδάκινο και Ορνέ στο Ρέθυμνο. ενώ έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για το χωριό Μέλαμπες.

Το χωριό Μελάμπες Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο εκκενώνεται μετά από εντολή του δημάρχου της περιοχής, Γιάννη Ταταράκη, ενώ οι κάτοικοι , έλαβαν και το σχετικό μήνυμα από το 112, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Επικίνδυνες διαστάσεις πήρε η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο, ενώ νωρίς το απόγευμα, συναγερμός σήμανε για νέα φωτιά που εκδηλώθηκε στο χωριό Ροδάκινο επίσης του νομού Ρεθύμνου. Λίγο αργότερα, το μέτωπο φωτιάς κατευθύνθηκε προς την Αγία Γαλήνη, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση του χωριού Μέλαμπες προς την Νέα Κρύα Βρύση.

Μετά τις 8 το βράδυ, η φωτιά πέρασε το χωριό Μέλαμπες ενω ένα άλλο μέτωπο κατευθύνεται προς την παραλία του Αγίου Γεωργίου, όπου κάτοικοι και καταστηματάρχες όπως είπαν στο neakriti.gr βλέπουν τους καπνούς με την μυρωδιά του καμένου να είναι έντονη ενω την ίδια ώρα, βρισκόμενοι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο η φωτιά να βρεθεί κοντά στα σπίτια και τα καταστήματά τους, με λάστιχα καταβρέχουν την περιοχή στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τα ακόμα χειρότερα.

Σε αρκετές περιοχές απ όπου έχει περάσει το πύρινο μέτωπο, έχει κοπεί το ρεύμα, με τη σημερινή φωτιά να ξυπνά αναμνήσεις την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην Αγία Γαλήνη το 2016.

facebook/Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Στο νοσοκομείο με δύσπνοια ηλικιωμένη – Τραυματίας πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δύο άτομα κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που καίει αδιάκοπα από το πρωί μεγάλες εκτάσεις γης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν πυροσβέστη καθώς και μία ηλικιωμένη γυναίκα οι οποίοι παρελήφθησαν από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο πυροσβέστης φέρεται να έχει ελαφρά τραύματα στον αγκώνα του και έπειτα από την ιατρική φροντίδα και την ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε, αποχώρησε.

Ωστόσο, η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα και δύσπνοια στο Κέντρο Υγείας όπου οι ιατροί έκριναν ως απολύτως αναγκαία τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου όπου θα συνεχίσει τη νοσηλεία της.

Στη μάχη κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο πριν νυχτώσει από το πρωί επιχειρούσαν  ελικόπτερα από όλη την Κρήτη.

Στις φωτογραφίες του cretapost, διακρίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που οι πυροσβέστες μέσα από τα ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει από νωρίς το πρωί σε Ροδάκινο και Ορνέ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook