Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο, όμως οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος, σύμφωνα με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δημιουργηθεί σε οποιοδήποτε σημείο κάποιο μεγάλο μέτωπο.

Στην περιοχή Ορνέ στο Ρέθυμνο για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 33 οχήματα της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες, ενώ στο Ροδάκινο δρουν 7 οχήματα με 22 πυροσβέστες.

Μιλώντας νωρίς το πρωί στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Ιωάννης Ταταράκης ανέφερε πως η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη: «Ευτυχώς τώρα βλέπουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο. Δεν επειλούνται χωριά. Ελπίζουμε να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο ανατολικά της Ορνέ. Αλλά η καταστροφή είναι βιβλική» είπε ο κ. Ταταράκης.

Πρόσθεσε ότι η ένταση των ανέμων έχει πέσει, ωστόσο υπάρχουν ακόμη μεγάλες ριπές.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου ανέφερε ότι επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των χωριών που είχαν εκκενωθεί, καθώς η φωτιά τώρα δεν απειλεί σπίτια.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι έχουν καεί πάρα πολλά ελαιόδενδρα και έχουν καταστραφεί μελίσσια.

Η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη καθώς η φωτιά δεν είχε περιοριστεί και το μέτωπο ήταν μεγάλο.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα.

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, σήμερα Σάββατο 16 Ιουλίου, η μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του neakriti.gr , η πυρκαγιά στις Μέλαμπες του Δήμου Αγίου Βασιλείου βρίσκεται σε εξέλιξη, και δεν έχει καταστεί εφικτή η οριοθέτησή της, καθώς γίνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Τιτάνια είναι η προσπάθεια των πυροσβεστών να σβήσουν τη πυρκαγια, καθώς επιχειρούν 33 πυροσβεστικά οχήματα με 120 υπαλλήλους, ενώ από αέρος 5 ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Ωστόσο, πνέουν αρκετοί άνεμοι στην περιοχή, που καθιστούν δύσκολη την κατάσβεση της.

Σημειώνεται οτι σήμερα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς έχουν αρθεί οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουλίου εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών και παραλιών Στακτούρια, Άγιος Παύλος, Τριόπετρα, Λίγκρες, Ορνέ, Μέλαμπες, Κρύα Βρύση, Άγιος Γεώργιος, ενώ δύο πύρινα μέτωπα κατευθύνονται προς Αγία Γαλήνη και Κρύα Βρύση. Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν κινδυνεύουν μέχρι στιγμής οικισμοί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook