Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Ρέθυμνο στην περιοχή του Αγίου Γιώργη στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Για λόγους προστασίας των κατοίκων από τη φωτιά εκκενώθηκε ο οικισμός του Αγίου Γιώργη, στο δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου,  σύμφωνα με το neakriti.gr.

Με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη, έχουν παράλληλα εκκενωθεί πολυτελείς κατοικίες ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους διαμένοντες τουρίστες.


Όπως ανέφερε o Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης «η φωτιά εκδήλωσε νέα αναζωπύρωση, ενώ εκκενώνεται και πάλι ο οικισμός του Άγιου Γιώργη και οι βίλες που βρίσκονται στην περιοχή».

Ο κ. Ταταράκης έκανε λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές με κόστος στη ζωή των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου ενώ διατηρεί ισχυρές υποψίες ότι όλα όσα συνέβησαν από χθες το μεσημέρι αφορούν σε εμπρησμό.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ

Ο ίδιος αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα όταν βρέθηκε μερικώς εγκλωβισμένος στο χωριό Μέλαμπες με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση. «Είμαι καλά στην υγεία μου αυτή την ώρα όμως ανησυχώ για το θέμα των αναζωπυρώσεων οι οποίες ενισχύονται συνεχώς και σε πολλά μέτωπα λόγω των μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή», είπε ο δήμαρχος.

Στην περιοχή της Ορνέ επιχειρούν 33 οχήματα της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες, ενώ στο Ροδάκινο δρουν 7 οχήματα με 22 πυροσβέστες.


Πέρα τον πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών που δρουν στα σημεία της φωτιάς, ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο ERICSON ενώ αναμένεται να φτάσει ένα ακόμα από την Τρίπολη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής.

Το δυστύχημα είναι ότι τα καναντέρ δεν έχουν τη δυνατότητα να ανεφοδιαστούν λόγω κυματισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση όλων των εστιών από Κρύα Βρύση μέχρι και πιο νότια στο Ροδάκινο.
Νωρίτερα η πυρκαγιά παρουσίασε μια ύφεση, ενώ δεν υπήρχε κάποιο μεγάλο ενεργό μέτωπο, ωστόσο η φωτιά δυστυχώς αναζωπυρώθηκε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook