Πτώση αεροσκάφους σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου στην Καβάλα.

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Καβάλας, καθώς έπεσε αεροσκάφος στο Παλαιοχώρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος που έπεσε ήταν τύπου Antonov και ο πιλότος του είχε ζητήσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα, όμως δεν τα κατάφερε.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα σερβικό εμπορικό (cargo) Antonov, με 3 άτομα πλήρωμα.

Στο σημείο της πτώσης κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ στα γύρω χωριά διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Σερβία με προορισμό την Ιορδανία  και σύμφωνα με το kavalanews το αεροσκάφος εκτελούσε εμπορική πτήση.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ακούγονται εκρήξεις και υπάρχει διακοπή ρεύματος στους γύρω οικισμούς, αφού το αεροσκάφος έκοψε καλώδια ρεύματος κατά την πτώση του.

Φωτογραφία kavala news

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, επιχειρούν 15 πυροσβέστες και 7 οχήματα. Ακόμη, το αεροσκάφος τύπου Antonov φαίνεται πως είχε 4 κινητήρες, εκ των οποίων ο ένας πήρε φωτιά, για αυτό και ο πιλότος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνο Λιτσαράκο, το αεροσκάφος συνετρίβη 40 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Καβάλας πηγαίνοντας από τη Σερβία προς την Ιορδανία, δήλωσε βλάβη στο FIR Αθηνών και θέλησε να προσγειωθεί στην Καβάλα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν, προειδοποιώντας για συνεχείς εκρήξεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook