Και επισήμως νεκρά είναι και τα οκτώ μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους Αντόνοφ (An-12),που κατέπεσε φλεγόμενο και εξερράγη στην ευρύτερη περιοχή της καβάλας μεταξύ Αντιφιλίππων και Παλιοχωρίου.

Την επιβεβαίωση ότι είναι νεκρά και τα οκτώ μέλη του πληρώματος του του αεροσκάφους Αντόνοφ που έπεσε στην Καβάλα , ήρθε από τον εκπρόσωπο της ουκρανικής αεροπορικής εταιρείας “Meridian Cargo”

“Φυσικά δεν επιβίωσαν της συντριβής,” δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος τηλεφωνικά στο Reuters, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για την αεροπορική τραγωδία. Όλα τα μέλη του πληρώματος ήταν ουκρανικής καταγωγής.

To Drone εντόπισε τα νεκρά μέλη του πληρώματος

Διαμελισμένα ανθρώπινα μέλη και κανένα ίχνος ζωής, είναι τα ευρύτατα που προέκυψαν από το drone της Πυροσβεστικής και τις θερμικές κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν, το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος Antonov, ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι, στο δήμο Παγγαίου Καβάλας.

Επιπλέον, σε πολύ μεγάλο μέρος του αγροκτήματος στους Αντιφιλίππους, καταγράφηκαν διασκορπισμένα πυρομαχικά.

Οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής πραγματοποιούνται σε συνεργασία με δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Με ανακοίνωση του, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου, στην Καβάλα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους Antonov που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων.

“Πριν από λίγο συνεδρίασε το συντονιστικό και ελήφθη η απόφαση, για λόγους ασφαλείας, από την επαρχιακή οδό Ελευθερούπολη μέχρι και της Σέρρες, στρίβοντας για το Καλαμπάκη, απαγορεύεται η οποιαδήποτε πρόσβαση αυτοκινήτων και πεζών προς αυτήν την περιοχή. Δηλαδή, στο αγρόκτημα των Αντιφλίππων, που είμαστε τώρα, και αντίστοιχα στο αγρόκτημα του Παλαιοχωριου, από την επαρχιακή οδό και προς το αγρόκτημα, απαγορεύεται η οποιαδήποτε έλευση οχημάτων και πεζών”, δήλωσε πριν από λίγο ο ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

“Στο αεροπλάνο που έπεσε στο αγρόκτημα υπήρχαν πυρομαχικά και με το ειδικό σώμα του στρατού, το οποίο θα έρθει περίπου στις 13.00, θα γίνει καταρχήν η διαπίστωση το κατά πόσο επικίνδυνο είναι όσον αφορά τα χημικά και την τοξικότητα – σε πρώτη φάση είμαστε καλά, από τις μετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα – και από εκεί και πέρα θα γίνει προσπάθεια να αρθεί η επικινδυνότητα όσον αφορά τα πυρομαχικά τα οποία έχουν διασκορπιστεί σε μεγάλο μέρος του αγροκτήματος των Αντιφλίππων”, σημείωσε ο δήμαρχος.

Πάντως, οι τοπικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή της άφιξης του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος και θα ελέγξει την άσπρη σκόνη που υπάρχει διάσπαρτη γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και θα αποφανθεί για την επικινδυνότητα της.

Πώς ενήργησαν οι ελληνικές δυνάμεις μετά την πτώση του αεροσκάφους στην Καβάλα

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, άμεσα μετέβησαν στο σημείο 15 Πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ ακολούθησαν επιπλέον πυροσβεστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών ομάδων από 2η και 4η ΕΜΑΚ, με δύο ειδικά οχήματα περισυλλογής επικίνδυνων υλικών, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», καθώς και ομάδα Σμη.ΕΑ (drones). Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα και δημιουργήθηκε περίμετρος ασφαλείας.

Επί τόπου παραμένουν 30 πυροσβέστες και δυνάμεις των δύο ΕΜΑΚ, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, ελικόπτερα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ).

Άμεσα συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με συμμετοχή όλων των τοπικών δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου και στις 02.45, με μήνυμα μέσω του 112, ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες εξαιτίας των καπνών που προκλήθηκαν από την πτώση του αεροσκάφους και της πυρκαγιάς που ακολούθησε την πρόσκρουση.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση μετά το μπλακ άουτ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροδότηση στην περιοχή έχει αποκατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος, ενώ παραμένουν εκτός τάσης επτά υποσταθμοί που επηρεάζουν 10 επιχειρήσεις και 20 σπίτια, σε περιοχή κοντά στον τόπο της συντριβής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook