«Η θυσία του Άλκη θέλω να αποτελέσει ένα γεγονός ένωσης και όχι διχασμού», λέει ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του 19χρονου Άλκη, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της εισαγγελικής πρότασης να δικαστούν για ανθρωποκτονία με δόλο και οι 12 συλληφθέντες για την οπαδική επίθεση και δολοφονία τοτ Άρη Καμπανού, ο πατέρας του Αριστείδης μίλησε στο ThessToday.gr:

«Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη γνωρίζει το καθήκον της και θα πράξει προς όφελος όλης της κοινωνίας. Η θυσία του Άλκη θέλω να αποτελέσει ένα γεγονός ένωσης και όχι διχασμού» και προσθέτει πως πλέον όλα μπήκαν στην τελική ευθεία και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.


Αφού χαρακτήρισε ως μία «κάθαρση της ελληνικής κοινωνίας» την πρόταση της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών, ο κ. Καμπανός είπε πως το μόνο που περιμένει είναι: «Oι θύτες να υποστούν αυτά που προβλέπει ο νόμος. Η οικογένειά μας δεν θέλει κάτι παραπάνω από αυτό».

Ο κ. Καμπανός, μαζί με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, εξακολουθεί να υποστηρίζει πως σε περίπτωση που η υπόθεση παραπεμφθεί σε δίκη, αυτή θα έπρεπε να γίνει στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη, καθώς αν συμβεί αυτό: «Tο σίγουρο είναι πως θα δημιουργηθούν έκτροπα, και εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο. Δεν θέλω αυτό το γεγονός να διχάσει την πόλη μας αλλά να μας ενώσει όλους σαν κοινωνία. Δεν αφορά καμία ομάδα».

Η εισαγγελική πρόταση

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προτείνει η εισαγγελέας να καθίσουν και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη.

Την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Για την θανατηφόρα επίθεση με οπαδικά κίνητρα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, κατηγορούνται 12 άτομα που προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook