Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου κατά την διάρκεια της νύχτας καθώς οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς είναι πολλές λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Ολονύχτια αναμένεται να είναι και απόψε η μάχη των ανδρών της Πυροσβεστικής με τις δεκάδες απειλητικές εστίες φωτιάς στο νομό Ρεθύμνου, καθώς η πύρινη λαίλαπα μαίνεται στην περιοχή για τέταρτο 24ώρο, εντείνοντας την αγωνία των κατοίκων.

Τα πύρινα μέτωπα μαίνονται σε Κρύα Βρύση, Άγιο Γεώργιο και Άγιο Βασίλειο. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα σημεία είναι ισχυρές, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου, εθελοντικές ομάδες και πεζοπόρα τμήματα που παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις και τα νέα μέτωπα που ξεσπούν διαρκώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ειδικότερα, 27 υδροφόρες με 54 υπαλλήλους, 9 πεζοπόρα τμήματα απαρτιζόμενα από 54 άνδρες, 16 βοηθητικά επανδρωμένα με 34 πυροσβέστες, 5 υδροφόρες ΟΤΑ και 12 υδροφόρα οχήματα του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Όπως σημείωσε στο neakriti.gr, ο Περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, Γιώργος Τσικαλάς, με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας στην μάχη με τις φλόγες θα ριχτούν τα εναέρια μέσα, με τον διοικητή να τονίζει ότι θα επιχειρήσει και το ελικόπτερο Σινούκ που είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνομιλία του με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης.

Ο βασικός πονοκέφαλος για τις πυροσβεστικές αρχές όπως παρατήρησε ο κ. Τσικαλάς είναι οι σαρωτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει στην συνέχεια ότι έχει διασφαλιστεί, προς ώρας, η ασφάλεια στο χωριό Σαχτούρια όπως και στον οικισμό Άγιο Γεώργιο, παρά τις εκατοντάδες μικρές εστίες στην πλαγιά του βουνού.
Την απόγνωση και την αγανάκτηση του γνωστοποίησε κατά την τοποθέτηση του στο κεντρικό δελτίο του ΚΡΗΤΗ TV ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Ταταράκης, εκτιμώντας ότι πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου που σαν στόχο έχει να καταστρέψει το νότιο Ρέθυμνο.

Οι δηλώσεις του δημάρχου πραγματοποιήθηκαν μόλις λίγα λεπτά από την στιγμή που είχε ενημερωθεί για μια νέα εστία στην περιοχή της Κρύας Βρύσης, περιοχή από την οποία υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά της περασμένη Παρασκευής. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η απαρίθμηση που έκανε ο κ. Ταταράκης, με τον ίδιο να αναφέρει ότι μόνο σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου, εστίες κατεγράφησαν στις περιοχές Ροδάκινο, Αγία Γαλήνη, Σαχτούρια, Άγιος Γεώργιος και Κρύα Βρύση. Ο δήμαρχος της περιοχής και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή μοιράστηκαν την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό το «ντόμινο των πυρκαγιών» δηλώνοντας ότι περιμένουν με ανυπομονησία την έκθεση της Πυροσβεστικής αναφορικά με τον τρόπο που ξέσπασαν οι πυρκαγιές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook