Δεν κατάφεραν να σώσουν τη λευκή φάλαινα οι 10 κτηνίατροι που προσπαθούσαν να τη συνεφέρουν.

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή η λευκή φάλαινα Μπελούγκα λίγες ώρες μετά τον απεγκλωβισμό της από τον Σηκουάνα.

Η φάλαινα είχε σταματήσει σε υδατοφράκτη και δεν αποφάσιζε να κάνει πίσω, στο Σεν-Πιερ-λα-Γκαρέν (βόρεια Γαλλία), εξέλιξη που χαρακτηρίζεται το πρώτο βήμα της ιδιαίτερα «ασυνήθιστης» επιχείρησης που διεξάγεται για να μεταφερθεί στη θάλασσα.

Γύρω στις 05:00 (ώρα Ελλάδας), έπειτα από έξι ώρες προσπαθειών, το κήτος βάρους σχεδόν 800 κιλών, η κατάσταση της υγείας του οποίου ήταν άσχημη, υψώθηκε με δίχτυ από γερανό και τοποθετήθηκε σε σκάφος, όπου έσπευσαν να του προσφέρουν φροντίδες περίπου δέκα κτηνίατροι.

Ο νομάρχης του Calvados ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι το κήτος βάρους 800 κιλών που βρέθηκε πριν από μία εβδομάδα στον Σηκουάνα είναι νεκρό. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε ευθανασία κατά τη μεταφορά του στον ποταμό Eure στο λιμάνι του Ouistreham, ανακοίνωσε η νομαρχία που ανήκει στη Νορμανδία.

«Οι κτηνίατροι διαπίστωσαν επιδείνωση της κατάστασής του και των αναπνευστικών του δραστηριοτήτων. Το ζώο δεν ανέπνεε επαρκώς. Το ζώο ήταν φανερά ταλαιπωρημένο και αποφασίσαμε ότι δεν ήταν σωστό να το απελευθερώσουμε και ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία», δήλωσε η Florence Ollivet-Courtois, μία από τους κτηνιάτρους που επέβλεψαν την επιχείρηση.


Το κήτος, που εντοπίστηκε τη 2η Αυγούστου στον Σηκουάνα, παρέμενε από την Παρασκευή στο ίδιο σημείο, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού. Αρνιόταν να τραφεί και μάλιστα οι ειδικοί είχαν σκεφτεί να της χορηγήσουν ενέσιμα στοιχεία που θα τόνωναν τον οργανισμό της. Η είδηση του θανάτου του θαλάσσιου θηλαστικού προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook