Τραγωδία στην Αίγυπτο με πολλούς νεκρούς και τραυματίες μετά από φωτιά που ξέσπασε στο εσωτερικό μιας εκκλησίας στην πόλη Γκίζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 41 άτομα έχουν σκοτωθεί και πάνω από 45 είναι τραυματίες, από τη φωτιά που ξέσπασε στην εκκλησία στην Αίγυπτο.
Η φωτιά φέρεται να ξέσπασε από βραχυκύκλωμα την ώρα που μέσα στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα βρίσκονταν τουλάχιστον 5.000 πιστοί.
Επικράτησε πανικός με αποτέλεσμα πολλά άτομα να ποδοπατηθούν μέσα στην εκκλησία σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.
Στην εκκλησία υπάρχει και βρεφονηπιακός σταθμός και υπάρχει μεγάλος φόβος πολλά από τα θύματα να είναι παιδιά.

Πολλά θύματα μάλιστα, ποδοπατήθηκαν από τους πιστούς, καθώς στο σημείο επικράτησε πανικός.

«Οι άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στον τρίτο και τέταρτο όροφο, ενώ είδαμε καπνό να βγαίνει από τον δεύτερο όροφο. Οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν για να κατέβουν και έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλον», δήλωσε στο Reuters ο Γιασίρ Μουνίρ, ένας από τους πιστούς στην ίδια εκκλησία.

Οι άνδρες της πολιτικής προστασίας κατάφεραν να ελέγξουν και να σβήσουν τη φωτιά, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ψύξης στο σημείο του ατυχήματος.

Το Υπουργείο Υγείας έστειλε 30 ασθενοφόρα στον τόπο του ατυχήματος για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα Γενικά Νοσοκομεία Imbaba και Agouza.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων. Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξει κάθε είδους βοήθεια στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook